Szellemhajóra bukkantak a tengeren – még a lámpák is égtek rajta

2016. november 21., hétfő




A különös hajóra halászok találtak rá, és most azt próbálják kideríteni, hogy mi történhetett a hajóval, és hogy hová tűnt a legénység.

A szellemhajók mindig is nagy rejtélynek számítottak a tengeri történelemben. Nem csak azért mer már az ókorból is ismerünk szerencsétlenül járt hajókat amelyekről a legénység nyomtalanul tűnt el, és utána évekig hánykolódtak a vízen, hanem azért is, mert az esetek többségében soha nem találtak magyarázatot az eseményekre.

Gondoljunk bele, mi minden állhat egy kapitány és legénység nélkül hánykolódó hajó megléte mögött: kalózkodás, lázadás, gyilkosság, rossz időjárás.

Aztán ott vannak a vadabb elképzelések: idegen támadás, tengeri szörnyek, Bermuda-háromszög. Manapság is rengeteg bejelentés érkezik a vízen hánykolódó hajókról, amik olykor még legénység nélkül ki is kötnek. A rémisztő jelenségeket többen igazolják, a nagyvilág pedig értetlenül áll az esetek előtt.

Most egy újabb szellemhajóra bukkantak Kínában, méghozzá legénység nélkül. Ami még bizarrabb volt az egészben, hogy a hajón még a lámpák is égtek, mégsem találtak egy árva lelket sem a fedélzeten.

Mintha mindenkit elnyelt volna a tenger. A rejtélyes hajó mér egy jó ideje lebeghetett a tengeren, de még a kutatókra és halászokra vár az, hogy kiderítsék, pontosan mi történt.

A hajót 60 tengeri mérföldre találták meg Vietnám partjaitól. Semmi jel nem utal arra, hogy a hajó balesetet szenvedett volna, hiszen akkor el is süllyedt volna. Semmiféle sérülést nem találtak sem a hajótesten, sem pedig a fedélzeten.

Az volt a fedélzetre lépők szerint a legfurcsább, hogy a hajón még égett a világítás. Ez önmagában azonban nem jelenti azt, hogy a világítást nem túl rég kapcsolhatták fel. Előfordulhat, hogy már hetekkel, hónapokkal ezelőtt felkapcsolta valaki, mikro még volt legénység a hajón.

A hajón tovább sem jel sem utalt a legénység, vagy a kapitány hollétére, azok végzetére. Csak a teljes hiányuk volt szembetűnő, mintha mindannyian a tengerbe ugrottak volna.

A most megtalált hajó majdnem 50 méter hosszú volt. Egy kis halászhajó legénysége vette észre, ahogy különös fények hánykolódnak a nyílt vízen. Eldöntötték, hogy közelebb merészkednek, mert azt gondolták, hogy egy bajba jutott hajó lehet.

Amikor látták, akkor azt is észlelték, hogy a hajó nagyon rozsdás, de mégis jó állapotú, és hogy lehetetlen felvenni vele a kapcsolatot. Ekkor esett le mindenki számára, hogy a legénység szőrén szálán eltűnt, és ez egy szellemhajó.

Némi vizsgálódás után hamar rájöttek, hogy ez a hajó a rég elveszett Qiong Lin Yu lehet. Ezt támasztotta alá a hajónapló és a hajó gyártási száma is.

Később még az is kiderült, hogy a hajó már régóta üzemképtelen volt. Hiányoztak ugyanis fontosabb felszerelések eszközök, de még alkatrészek is róla, és az üzemanyag tartály csontszáraz volt.

Azonban azt, hogy hová tűnt a 12 tagú legénység, senki sem tudta megválaszolni. A mentőcsónakok megvoltak, és egyetlen személyes tárgyat sem találtak, ami a legénység valamelyik tagjához köthető. Olyan, mintha tényleg mindenki kámforrá vált volna.

További vizsgálatokra lesz szükség, hogy kiderítsék a pontos okokat, de nagyon valószínű, hogy egyáltalán nem lesz meg az ok, és az Qiong Lin Yu estét is egy bizarr szellemhajó esetként fogják számon tartani a jövőben.

paranormál szellem szellemek kísértetek szellemhajó


Megtekintések száma: 32809





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet