Szenzáció: felfedezték a legközelebb lévő Földszerű bolygót! Csak néhány fényévnyire van, és bizarr jelek érkeznek felőle!

2023. március 9., csütörtök




Csillagászatilag óriási jelentőségű felfedezést tettek.

Az ESA és a hozzá kapcsolódó ESO megdöbbentő felfedezést tett. talált egy második Földet, ráadásul mindössze néhány fényévnyire tőlünk.

Ez pedig azt jelenti, hogy csillagászati léptékben annyira közel van hozzánk, hogy az elkövetkező években lehetőségünk nyílhat arra, hogy odautazzunk, és közelebbről megvizsgáljuk.

A HARPS - High Accuracy Radial velocity Planet Searcher - (nem keverendő a HAARP rendszerrel) tette lehetővé, hogy a bolygót észleljék a kutatók.

A Ross 128 nevű vörös törpecsillag körül keringve vették észre a csillagászok.

Eleinte csak ráutaló jeleket találtak, azonban hamar rájöttek, hogy van a csillag körül valami. A Ross 128 b a Földhöz kísértetiesen hasonló bolygó és sokak szerint életet is rejthet, ha megfelelőek rajta a körülmények.

Összesen 11 fényévnyire van tőlünk. Vagyis ez azt jelenti, hogy 11 éven át kellene fénysebességgel utaznunk, hogy elérjük.

Ez persze nagyon soknak hangzik, de az elkövetkező években ebből a távolságból rendkívül jól tudjuk majd megfigyelni az ilyen távolságban lévő bolygókat a tudományos előrejelzések szerint. Mindemellett a NASA gőzerővel készülő térhajtóműve ha megvalósul - szintén évek kérdése - akkor a távolságok nagyságrendekkel kevesebbnek fognak tűnni.

Ez azt jelenti, hogy a 11 fényév távolságot képesek leszünk elérni a jövő meghajtási rendszereivel, vagy egy a fénysebességhez közeli sebességet.

Ez pedig az emberiség számára egy óriási előrelépés lehet az űr meghódítása szempontjából.

Ami a dolgot tetézi, hogy a Ross 128 felől érkeztek már több ízben furcsa jelek, melyeket nem tudtak a tudósok megmagyarázni. Éppen ezért egyesek szerint az sem elképzelhetetlen, hogy nem csak élet, de fejlett civilizáció is élhet abban a rendszerben.

A jövő zenéje, és a kutatók feladata kideríteni, milyen titkokat rejthet a Ross 128 b.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás univerzum exobolygók


Megtekintések száma: 83553





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet