Szeptember 28-án vérholdnak lehetünk szemtanúi!

2015. augusztus 27., csütörtök
Rövid időn belül már a negyedik vérholdat éljük meg egymás után. Az utolsó idejére világvégét jósolnak.Mit jelent ez az egész?
[dropcap]H[/dropcap]a valaki programot szervezne szeptember 3-ára, az ne tegye, tudunk jobb programot, egy csodás és látványos égi jelenséget. 2081-ben. De egy kicsit közelebbi alkalmunk is lesz arra, hogy megcsodáljuk a ezt a ritka eseményt. 2015 szeptember 28-án ugyanis teljes holdfogyatkozás lesz. verhold-2A holdfogyatkozás viszonylag gyakori jelenség, ám a legtöbb csak részleges. Azok az esetek, amikor a Hold teljes egészében a Föld árnyékába kerül, sokkal ritkábbak. A Hold ilyenkor vöröses árnyalatba borul, mert a Nap rávetülő fényét megszűri a földi atomszféra, és elnyeli a kékes fény nagy részét. Ezt a jelenséget szokták „vérholdnak” nevezni. Érdekesség, hogy viszonylag rövid időn belül ez lesz a negyedik vérhold - volt 2014. április 14-én, október 8-án, majd 2015 április 4-én és most, szeptember 28-án lesz a negyedik.
[pullquote]
Joel próféta könyvve szerint ez a vég eljövetele:
A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja.
[/pullquote]
Persze ne essünk rögtön pánikba, hisz már túléltük a 2012-es maja világvégét, ez már meg se kottyan. Nagy valószínűséggel ez a világvége is elmarad, arra azonban ügyeljünk, hogy  ezek a jeles eseménnyel teli napok mindig nagy változással járnak, érdemes jobban figyelni másokra, magunkra. Kicsit magunkba szállni, összegezni, befelé figyelni, akár meditálni - ez amúgy sem árt soha. Spirituális feltöltődést hozhat a csodálatos égi jelenség, egyesek lelkében egy új korszak kezdetét hozhatja magával.
verhold-3


Megtekintések száma: 82872

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet