Szereted a fokhagymát? NE fogyaszd, ha igaz rád az alábbi 7 dolog!

2017. március 20., hétfő
Vannak olyan esetek, amikor károsabb lehet, mint inkább hasznos.

A foghagyma házipatikánk egyik leghasznosabb tagja, hiszen sok betegség megelőzhető, gyógyítható vele. Ám vannak olyanok, akik számára nem ajánlott a fogyasztása.

A foghagyma házipatikánk egyik leghasznosabb tagja, hiszen sok betegség megelőzhető, gyógyítható vele. Ám vannak olyanok, akik számára nem ajánlott a fogyasztása, nekik többet árt, mint használ:

1. Műtét előtt állók

Operáció előtt legalább két héttel abba kell hagyni a fogyasztását, a fokhagyma ugyanis az alvadást gátló hatása késlelteti a vérzés elállását.

2. Akiknek alacsony a vérnyomásaEgyébként is csökkenti a vérnyomást, így előfordulhat, hogy a fokhagyma fogyasztásával már olyan alacsonyra csökken a vérnyomás, ami káros az egészségre.

3. Májproblémával rendelkezők

A fokhagymában lévő néhány elem a gyomorban és a belekben olyan hatást fejthet ki, mely súlyosbítja a hepatitises betegek tüneteit, például a hányingert. Továbbá egyes összetevői csökkenthetik a hemoglobinok számát, ami vérszegénységet okozhat.

4. Szembetegséggel küzdők

A hagyományos kínai orvoslás szerint a fokhagyma nagyobb mennyiségű, rendszeres fogyasztása károsíthatja a szemet, látásromlással járhat.

5. Hasmenésben szenvedők

A hasmenéses betegeknél szintén kerülni kell a nyers fokhagymát, mert nagyobb mennyiségben a bélnyálkahártya vérbőségéhez vezethet.

6. Terhes nők és szoptató anyák

Kis mennyiségben még biztonságos, ám nagyobb mennyiségben már nem tanácsos fogyasztani.

7. Refluxosok

Akiknél az orvos refluxot állapított meg, azok se egyenek nagyobb mennyiséget fokhagymából.

Ne felejtsd el megosztani!! 

Forrás: Tudnodkell.info

egészség egészség megelőzés alternatív gyógyászat táplálkozás


Megtekintések száma: 34341

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet