Szerinted mi lehet ez a furcsa égi jelenség?

2017. január 2., hétfő




Elsőre nem könnyű kitalálni, de segítünk.

Jól nézzétek meg az alábbi képet. Vajon mit ábrázolhat? Az emberek nagy részét megkérdezték erről a képről, és rengeteg különböző megfejtés érkezett.

Volt, aki úgy gondolta, hogy ez nem is egy égi jelenség, hanem egy hatalmas, a levegőben kavargó törmelékfelhő, míg a kicsit több fantáziával megáldottak már természetfeletti dolgokat sejtettek a ép mögött.

Ők azt mondták, hogy valamiféle misztikus energiamező, mely a légkör felső résében manifesztálódott.

Azonban ez a megfejtés sem járt elég közel az igazsághoz, ugyanis valami annál is csodálatosabb dolog van megörökítve a képen.

Méghozzá egy hatalmas, több száz madárból álló madárraj. Az ilyen fajta madárrajok kialakulása ráadásul nem is ritka, időnként el lehet csípni, ahogy a madarak formációba rendeződnek, és úgy röpködnek, hogy egy amorf, állandóan változó alakzatot alkossanak a levegőben.

Korábban, az őskorban az emberek egy része azt hitte, hogy természetfeletti lények alakja jelenik meg az égen, ezért voltak olyan népcsoportok, akik mélyen tisztelték a madarakat.

Manapság is igen gyakori jelenség, és akinek sikerül lencsevégre kapnia egy ilyet, az valami olyat láthat, ami egyszerre ijesztő és egyben csodálatos.

Az alábbi videón remekül látszik az egész jelenség mozgás közben. A madarak egymással összehangolt szinkron repülése olyan pontos, hogy soha nem ütköznek egymással, miközben különféle alakzatokká formálódnak a levegőben.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség


Megtekintések száma: 24752





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet