Szerinted mitől lebeg ez a hajó? Nem Photoshop!

2023. június 8., csütörtök




Az eset a skóciai Aberdeenben történt, ahol golfozók és járókelők tucatjai voltak szemtanúi a jelenségnek.

Kijelenthetjük, hogy nem mindennapi látványnak volt szemtanúja az, aki hajlandó volt elutazni a Skóciában megrendezett golfbajnokságra.

Ugyanis nem csak profi golfosokat láthatott ott az ember, hanem lebegő hajót is. Nem valami különleges trükkről van szó, és a fotó, mely bejárta az internetet, szintén nem Photoshoppolt kép.

A felvételen maga a tényleges valóság látszik, ahogyan azt az ott jelenlévő ámulatba ejtett szemtanúk látták.

Voltak olyanok, akik szabályszerűen pánikba estek, és menekülni kezdtek a helyszínről, míg mások elegánsan, sietve távoztak, mert azt hitték, hogy valami orbitálisan furcsa világvége van készülőben a lebegő tankerhajó láttán.

A jelenség még egyes golfosok figyelmét is felkeltette akkor, akik meredten nézték, hogy ez hogy lehetséges, hogy legalább 150 méteres magasságban lebeg egy hajó, mintha papírból lenne.

Voltak olyanok is, akik azt gyanították, hogy a hajó talán egy óriási felfújható hajó, és valójában csak egy óriási átverés része az egész.

Azonban végül azoknak lett igaza, akik láttak már hasonlót korábban. Ez a jelenség ugyanis nem az ufók műve volt, és még csak nem is paranormális eredetű. Ez a látvány egy egyébként nem is túl ritka légköri jelenségnek volt köszönhető.

Ilyenkor a hideg víztömeg fölé langyos levegő áramlik, és ennek következtében a különböző sűrűségű légrétegek ilyen, és ehhez hasonló optikai csalódásokat hozhatnak létre. Ezt a jelenséget angolul sokan loomingnak hívják, és állítólag a Titanic katasztrófájában is erősen közrejátszhatott egy hasonló tengeri „délibáb”.

A a különböző sűrűségű légtömegek meghajlítják a fényt, így a horizont vonalában vagy az alatta elhelyezkedő tárgyak a megfigyelő szemszögéből nézve a látóhatár fölé kerülnek. Az is előfordulhat, hogy a tárgyak nagyobbnak látszanak, mint tényleges méretük.

Az utóbbi években egyre több ilyen és ehhez hasonló bizarr fotó került elő, melyeken a tárgyak és a hajók látszólag lebegnek.

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 114202





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet