Szerkezet, ami világszerte elterjedhet, akár emberek életét mentheti meg és biztonságban tudhatod otthonod!

2018. május 28., hétfő
A gyerekeket sem kell félteni többé. Forradalmat hozhat!

Az Escam QP136 fantázianevű szerkezet valóságos jövőbeli eszköznek tűnhet, és valamilyen szinten az is.

Ez egy olyan különleges eszköz, ami véget vethet egy nagyon égető problémának, mely egészen eddig rengeteg embernek okozott bosszúságot, sőt, sok esetben tragédiákhoz is vezetett.

Világszerte rengeteg alkalommal törnek be házakba, óránként több száz ilyen bűncselekmény történik. Ezek egy része gyilkossággal is végződik, mert a tulajt otthon találják az elkövetők.

A kivonuló biztonsági szolgálatok néha teszetosza viselkedése miatt már sok emberben felmerülhetett a gondolat, hogy saját biztonsági rendszert kellene beüzemelni. Éppen erre adott válaszul született meg ez az eszköz.

Olyan, mint egy villanykörte, pedig valójában nem az. Valami sokkal több annál!

Gyakorlatilag ez egy villanykörtének álcázott különleges biztonsági rendszert. Képes rögzíteni a helyiségben történő dolgokat, és a tervezők elmondása szerint a jövőben riasztást is le tud adni, így betöréskor azonnal jelet ad a rendőrségre, hogy baj van.

Az eszköz élesítése felhasználóbarátra sikeredett: kamera afoglalatba becsavar, lámpakapcsoló ON állásba tesz, és a dedikált alkalmazáson belül kell megtaláltatni a hálózaton figyelő körténket.

Amikor a kamera mozgást észlel a szobában, az SD-kártyára menti a történéseket, a tárhely telítődésének esetére pedig hurok felvétel opció is kérhető. A kamera érzékenysége állítható, így kisállat vagy robotporszívó mozgása szépen az ingerküszöbe alá szorítható. Ezenkívül még értesítést is kérhetünk az alkalmazáson keresztül, ha történne valami otthon.

A kamera látószöge óriási, majdnem 180 fok.

A közvetített képe feldarabolható az alkalmazásban, viszont a készülék ezeket a beállításokat olykor hajlamos elfelejteni, és megint a körpanoráma elrendezésnél kötünk ki. Az 1,3 Mp kamerához mérten szép képet készít, a színek valósághűek, némi extra szaturációval.

Természetesné ugyanúgy fényforrásként is lehet használni, így rengeteg betörőt át lehet verni vele.

Egy ilyen kamerát már 8400 Ft-ért meg lehet vásárolni, vannak hiányosságai, de ha ez a technológia, és az ehhez hasonló fejlesztések elkezdenek terjedni, akkor az akkora löketet adhat a szegmensnek, hogy az egész világon csökkenhetne a betörések és az ebbúl adódó olykor erőszakos bűncselekmények száma.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 5993

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet