Szibériai unikornis maradványaira bukkantak

2021. október 15., péntek




A valódi unikornis dagadtabb, szőrösebb és csúnyább volt, mint a mesékben, de tényleg létezett. Egy most talált fosszíliának hála most már azt is tudjuk, hogy 29 ezer éve is élt még - korábban azt hittük, hogy több száz ezer éve halt ki.

Kazahsztánban találták meg a körülbelül 29 ezer éves koponyafosszíliát, amely bebizonyítja, hogy még ekkor is éltek a Földön az Elasmotherium sibiricu példányai, amelyekről azt hittük, hogy 350 ezer évvel ezelőtt haltak ki

valodi-unikornis-2Az American Journal of Applied Sciences tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint Nyugat-Szibériában maradhattak csak fenn ilyen sokáig.

A Tomsk Állami Egyetem kutatója, Andrei Shpansky úgy gondolja, hogy ez a terület egyfajta menedék lehetett a faj számára, ahol sokkal tovább túlélhetett, mint a Föld többi részén. 

A kutatók reménykednek, hogy a további vizsgálatok segítenek majd megérteni, hogy milyen klímabeli sajátosságok vezettek odáig, hogy a faj ilyen sokáig megmaradhatott Nyugat-Szibériában. 

Az egyetem tudósai azt is megjegyezték, hogy a kutatási eredmények segíthetnek majd a jelenlegi klímaváltozás megértésében is.

valodi-unikornis

A valódi unikornis máshogy nézett ki, mint amit a különféle mesékből, legendákból ismerünk. Annak idején azonban a rengeteg szóbeszéd alapján alakultak ki a mesékből is ismert változatok.

Állítólag unikornisok még ma is élnek, csupán olyannyira szűk populációban, hogy az ember még nem akadt a nyomukra.

A különleges lényeg szarva állítólag gyógyította a rákot, varázserővel rendelkezett, és aki birtokolta, azon nem fogott az idő, lényegében halhatatlan volt.

állatvilág történelem


Megtekintések száma: 56617





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet