Sziklavésetek utalnak arra, hogy Kína fedezhette fel Amerikát!

2016. július 7., csütörtök
Pár évvel ezelőtt Gavin Menzies azzal a teóriával állt elő, hogy kínai hajósok 1421-ben, vagyis 71 évvel Kolumbusz előtt felfedezték Amerikát. Most újabb sziklavésetek bizonyíthatják ezt az elméletet!

Nem igazán köztudott, de tény, hogy Amerikát már igen sokan felfedezték Kolumbusz előtt, ám csak az 1492-es hajóút, vagyis éppen Kolumbusz utazása nyomán vált nagy tömegek számára is elérhetővé az Újvilág.

Azonban a megdöbbentő elmélet úgy hiszi, hogy Kína már Kolombusz előtt 71 évvel felfedezte Amerikát.

A kínaiak tehát már akkor jóval előrébb voltak a felfedezések terén, és ismerték a kontinenst.

Sőt, annak idején már a Vikingeket is kapcsolatba hozták Amerikával, állítólag hosszabb-rövidebb időre le is telepedtek a kontinensen, ez is megérne egy külön misét.

kinai-sziklavesetek Egy Mexikóban található műemléken látható vésetek kísértetiesen hasonlítanak a kínai írásmódra.[/caption]

Kína és Amerika között nem jött létre nagyon jelentős gazdasági és kulturális kapcsolat, ezért lehetett az, hogy ezek a nagyon gyönge, kezdetleges kapcsolatok nem befolyásolták egyik kontinenset sem túlzottan, és nem voltak messzemenő hatásai sem.

Az igazi befolyásoló tényező egyértelműen Kolombusz felfedezése volt, ekkor kezdett el Amerika sorsára is kihatni, azonban

egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy tagadhatatlanul Kína járt először Amerikai földön az ottani őslakosokon kívül.

Az elmélet nem kevesebbet állít tehát, minthogy nem Kolumbusz fedezte fel Amerikát, de a többi európai, Vasco da Gama és Cook kapitány sem sok újat rajzolt be a világtérképekre, hiszen mások már előttük feltérképezték Amerikát, Indiát és Ausztráliát!

Bizonyítékok hálójában

Egyes régészek egyetértenek az elmélettel - melyek között sok amerikai régész szakember is akad - mások viszont nem tartják kellően megalapozottnak, holott több bizonyíték is arra utal, hogy van valami igazság a teória kapcsán.

Állítólag ugyanis elsüllyedt kínai dzsunkák fekszenek Florida, New York, Dél-Carolina és Kanada partjainál,

vagyis Amerikának nem is a Csendes-óceánra néző partjain, hanem a Kínától távolabbi, atlanti partvidéken.

amerika-felfedezese-kina

Ez még nem minden, ezzel nem szakad meg a bizonyítékok sora. Új-Skóciában, Kanadában a Cape Dauphin-nél egy korai kínai települést is találtak. Mindez puszta véletlen lenne? Párhuzamos fejlődés bizonyítéka?

Ráadásul  buddhista sírokat és iszlám sírköveket is találtak már amerikai földön, amelyek aligha lehetnek európai eredetűek.

A sírokban találtak csontokat is, ezeket most DNS-vizsgálatoknak szeretnék alávetni, s erre már engedélyt is kértek többször a kanadai kormánytól, de a bürokráciai útvesztőben valahol mindig elakadt a folyamat.

Egy nyugat-afrikai szigeten található kőoszlopról indiai nyelvjárású felirata a kínaiak közvetítő szerepének lehet közvetlen bizonyítéka.

Ráadásul egy Arizónában felfedezett sziklavéset még erősebb bizonyítékként szolgál az elmélet alátámasztására.

A vésetek egy az egyben megegyeznek a Kínában annak idején használatban lévő Shang dinasztia írásával.

kinai-sziklaveset

Az sziklavéset egy utazást ír le, mely könnyen lehet az az utazás, melyet a kínaiak tettek meg, amikor felfedezték az ősi amerikai kontinenst.

A leginkább szembetűnő hasonlóság - vagy inkább egyezés - a fenti képen látható. A két szimbólum szinte teljesen azonos. Mindez véletlen lenne? A baloldali sziklavéset a kínai Lianyungangból származik, míg a második British Columbiából, Kanadából.

A kérdés még nem eldöntött. Az elmélet rengeteg vita tárgyát képezi a szakemberek között, azonban annyi bizonyos, hogy több bizonyíték is erre utal, vagyis a régészeknek, történészeknek számításba kell venniük ezt a lehetőséget is...


Megtekintések száma: 10117

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet