Szívleállást és izomgörcsöket is okozhat az energiaital: borzalmas tanulmány látott napvilágot!

2019. április 13., szombat




A népszerű, magas koffeintartalmú ital veszélyeit nem hangsúlyozzák elégszer. Sőt, a gyártók jellemzően el is hallgatják a fogyasztók elől, közben profitálnak belőlük.

Káros hatások a szervezetre

Az energiaitalokról, és egyes sportitalokról már régóta tudjuk, hogy nem kimondottan egészségesek. Ennek ellenére egyre népszerűbbek, és töretlen sikert tudnak ezeknek az italoknak a gyártói elkönyvelni.

Nem elég, hogy független tanulmányok kimutatták, hogy az energiaitalokban rengeteg a cukor, és hosszú távon nem csak elhízást okozhatnak, de jelentősen növelik a cukorbetegség kockázatát.

Mindennek tetejében újabb károsító hatásukról rántják le a leplet egyes kísérletek, vizsgálatok során.

Az energiaitalok a koffeintartalmuk miatt nagyon erős vízhajtó hatásúak, pláne alkohollal fogyasztva, abban az esetben már kiszáradást okoznak.

Érdemes megnézni a képen, hogy mekkora mennyiségű cukrot veszünk magunkhoz egy doboz energiaital elfogyasztásakor. Most gondoljunk bele abba, hogy mi van akkor, ha valaki több ilyet is megiszik egy nap.

Ne csodálkozzunk tehát, ha évről-évre egyre több az elhízott ember, lés az olyan beteg, aki cukorbetegségben szenved.

Akár szívleállást, ájulást is okozhat

Nagyon komoly a veszélye az energiaitalok fogyasztásának. Évről-évre egyre többen halnak bele ezeknek a fogyasztásába, vagy a fogyasztás okozta közvetlen mellékhatásokba.

Akinek rejtett szívproblémája van, annál már egyetlen doboznyi energiaital elfogyasztása hirtelen szívleállást idézhet elő, erre az orvosok is figyelmeztetnek

Az energiaital emellett függőséget okoz, ezt is kimutattál már Amerikában végzett kísérletekben. Olyan, kokainfüggőséghez hasonló tüneteket és függést tud kialakítani az emberben, mint maga a Coca Cola.

Egy kis doboz energiaital, fajtájától függően akár annyi koffeint is tartalmazhat, mint négy csésze kávé. Ráadásul, mint tudjuk, ma már az egyre fiatalabb korosztály is előszeretettel fogyasztja,, és van, hogy napi 3-4 dobozzal is megisznak belőle, ami súlyosan megterheli a szívet.

Mindemellett nagymértékben megemeli a vérnyomást és a pulzusszámot, emellett szívdobogás érzést kelt, és olyan szívritmus zavart idézhet elő, hogy a szívbetegségben szenvedőknél azonnali szívleállást is okozhat, és okozott már nagyon sok esetben világszerte.

Ráadásul az energiaital nem váltja ki az alvást, mindössze pár óra plusz energiát adnak, ám ezt követően még intenzívebb kimerültséget idéznek elő.

A gyártók tudják, de nem tesznek ellene: eltitkolják

Hogy miért nem tesznek ez ellene a gyártók, ha tényleg tudnak róla? Nos, arra mérget vehetünk, hogy tudnak róla. Arra is mérget vehetünk továbbá, hogy nem nagyon érdekli őket.

Csak a profit számít, az eladási számok, és a beérkező összegek. Ezekből már van keret arra, hogy a független kutatásokat lefizetett, úgynevezett előre megrendelt kutatásokkal cáfolják meg, mindamellett kihangsúlyozzák ezen italok jótékony hatásait, amik valójában nem is nagyon léteznek.

Félreértés ne essék! Valóban van néhány RÖVID TÁVÚ jótékony hatása, mint az, hogy adrenalint szabadít fel bennünk, és növeli fizikai és mentális állóképességünket, azonban hosszú távon lerombolna a szervezetünk.

Ráadásul egy kutatás nemrég bebizonyította, hogy az energiaitaloknak igazából nem is lenne létjogosultsága, mert a cukros víz ugyanolyan hatásúnak bizonyult több száz tesztalany esetében, mintha energiaitalt ittak volna.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód


Megtekintések száma: 22133





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet