​Szívszorító videón kérdezgeti egy orosz kislány, miért tartóztatták le az Ukrajnáért tüntető anyját

2022. március 3., csütörtök
Az anya nem tett mást, csak virágokat vitt az ukrán nagykövetség épülete elé, de három kisgyerekével együtt előállította az orosz rendőrség.

Elterjedt az interneten egy videó egy zokogó orosz kislányról, aki egy rács túloldalán állva kérdezgeti az anyukáját arról, hogy mi történt velük. A Mirror azt írja: két anya, Ekaterina Zavizion és Olga Alter két tizenegy, egy kilenc- és egy hétéves gyerekkel együtt mentek el a moszkvai ukrán nagykövetségre, hogy virágokat és egy „Nemet a háborúra”- transzparenst helyezzenek el előtte, ezért a rendőrség előállította őket, és a rendőrségen kellett tölteniük az éjszakát.

A beszámolók szerint a szülőktől a rendőrök elvették a telefonjaikat, kiabáltak velük, és azzal fenyegették őket, hogy a gyerekeik állami gondozásba kerülhetnek, ők pedig elveszíthetik a gyámságot felettük.

A videón a kislány az anyja keze után nyúl a rácsokon keresztül, és azt kérdezi, miért kell a rács másik oldalán lennie, mire az anyuka elmagyarázza, hogy a rendőrök „nem szeretik, ha sok ember gyűlik össze egy helyen”, de minden rendben lesz.

ITT TUDOD MEGNÉZNI a videót!

Az egyik előállított anya később azt nyilatkozta, nem bírták tovább nézni a bombázásokat Harkivban, de „talán biztonságosabb lett volna a családom számára, ha csendben maradunk, és nem megyünk sehová”.

Az orosz rendőrség egyes források szerint már csaknem 7000, a háború ellen tüntető embert állított elő 50 orosz városban.


Megtekintések száma: 20239

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet