Szkenner segítségével vizsgálták a férfiak agyát, hogy kiderítsék, van-e kapcsolat aközött amit mondanak és amit csinálnak

2017. november 23., csütörtök




Tudományos áttörés a férfiak agyával és gondolkodásmódjával kapcsolatban?

Nemrégiben a Trendhim nevű dán cég neuromarketing kutatást végzett, amiben a férfiak agyműködését vizsgálta, és azt, hogy van-e bármilyen fajta kapcsolat aközött, amit mondanak, és amit tesznek.

A kutatókat és a nőket is gyakran foglalkoztatta már a múltban a kérdés: a férfiak tényleg tudják, hogy mit szeretnének?

A Trendhim kutatásában 9 ember vett részt, és mindannyian úgy érkeztek a vizsgálatra, hogy előtte semmit sem tudtak az egészről.

Mindössze annyit tudtak meg, hogy egy tesztben fognak részt venni, amely során agyhullámokat vizsgálnak majd.

Azt akarták megtudni ebből, hogy vajon az agyuk más üzenetet küld-e, mint amit szóban mondanak. Az alanyok különböző országokból érkeztek, más-más kulturális háttérrel, de ezt megpróbálták figyelmen kívül hagyni a vizsgálat készítésekor.

"Az összes résztvevő férfi nemű volt és mindenki ugyanazokat a kérdéseket kapta. Az ajándékcsomagokat különböző sorrendben adtuk oda a vizsgálati személyeknek, hogy különféle sorrendben kapjuk meg az eredményeket. 4 puha és 5 kemény ajándékot adtunk a vizsgált személyeknek első körben." - mesélték a kutatásról a kutatás szervezői.

Ügyeltek arra, hogy a lehető legkevesebb külső hatás érje az alanyokat, ami megzavarhatja őket a döntéshozásban.

A vizsgálatot Emotiv szoftverrel és EmotivPRO készülékkel rögzítették.

A Trendhim végül azt állapította meg, hogy az emberek néha nem logikus döntéseket tudnak hozni. Ilyenkor mi is gyakran nehezen fogalmazzuk meg egy-egy döntésünk okát - állítják.

A választásainkat sokszor befolyásolják a megérzéseink, nem rendes kognitív döntéshozatalt használunk.

És hogy mi lett a vizsgálat eredménye? Kiderült, hogy a férfiak 66%-a a kemény ajándékokat jelölte meg, míg 43%-uk a puha ajándékokat. De vajon igazat mondtak? És a férfiak valóban tudják, mit akarnak?

Döbbenetes volt az eredmény, mert a résztvevők 88%-a valójában a puha ajándékokat szereti.

Ez azt jelenti, hogy több mint 50%-uk mást mondott, mint amit valójában gondolt. Az eredmény magáért beszél!

Nézd meg az erről készült videót. kattints ide!

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 24183





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet