Szülők, figyelem! Egyre több a gyermekrablás: bizarr esetekre hívták fel a figyelmet! Sok furgont láttak az elmúlt hónapokban!

2019. június 10., hétfő




Védjük meg a gyerekeinket, fontos, hogy erről mindenki tudjon!

Neked volt már olyan élményed, ahol megpróbálták megkörnyékezni a gyermeked? Mit tennél ilyen esetben?

Komoly a baj, és nagyobb lehet a veszély, mint korábban bárki gondolta volna!

Szülők, nagyon figyeljetek, a gyereketek élete és biztonsága is lehet a tét. Miért történne meg velem? Miért pláne az én gyerekemmel? - szokott elhangzani a kérdés.

Azonban azt a szülőt, aki kétségbeesve keresi a gyermekét, és nem tudja, hogy egyáltlaán életben van-e, vagy kivitték külföldre, azt nem vigasztalják ezek az indokok.

Gyermekrablás bárhol és bárkivel előfordulhat.

Eleinte 5-10 évvel ezelőtt ez kifejezetten Amerikára volt jellemző, ott számtalan eset fordult elő, melyek egy része aztán tragikus végeredménnyel zárult, vagy soha nem lett meg a tettes, sem a gyermek.

Magyarországon is felüthette a fejét, ugyanis az elmúlt 5 éven, különösképpen az elmúlt 1 évben rengeteg esetet jelentettek.

A hír igaz, mivel a Ripost is beszámolt hasonló eseményekről, de még a polgárőrség Facebookján is megjelent a felhívás, hogy minden szülő és gyermek nagyon-nagyon vigyázzon!

A Bács Polgárőr Egyesület eredeti Facebook bejegyzése említette meg pár hónapja, hogy egy január 30-án délután fél 4-kor hazainduló tanulót környékeztek meg. Egy ismeretlen autó állt meg mellette, majd arra kérte, hogy szálljon be.

Azt mondta neki, hogy az anyukája küldte, és még csokoládéval is megkínálta.

Szeretnénke felhívni a figyelmet, hogy ha látta az autót, vagy a bent ülő férfit, akkor kérjük jelentkezzen a rendőrségen, hogy mielőbb meglegyen az elkövető!

A Ripost is beszámolt hasonló esetről.

Azóta pedig számtalan anyuka jelezte, hogy sötétített üvegű autókat, furgonokat láttak, melyek a játszóterek körül "legyeskedtek".

Korábban Apácaszakállason egy bicikliző kisfiú nyomába eredt egy vélhetően ugyanilyen autó, de egy másik érkező jármű elriasztotta.

Győr és Vámosszabadi közti Kisbácsán egy buszmegállóban várakozó kisfiú mellett szintén megállt egy ugyanilyen furgon, de őt sem sikerült végül a kocsiba csalogatni.

Ezek ugyan egyedi esetek, de ha begondolunk, bárkivel előfordulhatnak, és nem árt, ha MINDIG résen vagyunk szülőként.

Fontos, hogy vigyázzunk egymásra, és bármilyen gyanús körülmény esetén avatkozzunk közbe, vagy eredjünk a gyermekrablók nyomába, és értesítsük a hatóságokat.

Veletek történt már meg, hogy tanúi voltatok hasonlónak?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 86036





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet