Szuperakkut fejleszt a Samsung?

2017. január 13., péntek
Állítólag olyan erős és olyan gyorsan tölthető lesz, mint még eddig semmi a piacon.

Szuper akkumulátor

Egyértelműen közeleg az elektromos autók jövője, mely nem csak abban áll, hogy előbb vagy utóbb az összes hagyományos autót le fogják ilyenre cserélni, hanem abban is, hogy többé nem lesz közlekedésből származó szén-dioxid kibocsátás.

Egy időben azt lehetett felhozni ellenérvként, hogy túl lassan tölthetőek az ilyen autók akkujai, ráadásul nem is lehet túl nagy távolságokat megtenni velük.

Úgy tűnik, hogy ennek nem csak a Tesla szeretne véget vetni, hanem a Samsung is, és egy olyan akkumulátort fejleszt, mely minden eddigit képes lesz kenterbe verni.

20 perc töltés, 500 kilométer

A cég egyik dél-koreai részlege egy olyan akkumulátort tesztelt nemrégiben, mely alig 20 perc alatt feltölthető teljesen, és az összegyűjtött energiával 500 kilométeres távot is meg lehet vele tenni.

A Samsung fejlesztése olyan végső fázisban van már, hogy akár a tömeggyártása is elindulhat hamarosan. Már kész van belőle több prototípus is, tehát nem csak a tervezőasztalon létezik.

A cég egyik dél-koreai részlege egy olyan akkumulátort tesztelt nemrégiben, mely alig 20 perc alatt feltölthető teljesen. és az összegyűjtött energiával 500 kilométeres távot is meg lehet vele tenni.

A prototípust a tervek szerint 2021-re véglegesíthetik, és akkor dobhatják majd piacra.

Az elektromos autók piaca robbanni fog

A nagy kérdés persze az, hogy addigra mit alkot a Tesla, de az már most is jól látszik, hogy egy kellemes piaci verseny kezd kialakulni az elektromos gyártók piacán, ami végső soron sokkal hamarabb hozhatja el az elektromos autók forradalmát, mint gondoltuk.

Az elektromos autók jövője immáron egyértelművé vált, itt már nem az a kérdés, mint korábban, hogy valaha át fogják-e venni a hatalmat az egyszerű autók felett, hanem az hogy mikor, és hogyan fogják mindezt megtenni.

Rengeteg kutatás és elemzés létezik erre vonatkozóan, és a legtöbbjük azt jósolja, hogy az évszázad legvégére, azaz 2100 magasságára már az autók 80%- a elektromos lesz, és az egész világon elterjedt lesz a használatuk.

Ha ez bekövetkezne, azzal legalább 60%-kal lehetne csökkenteni a globális felmelegedésért felelős szén-dioxid kibocsátást.

Ez nem csak tisztább levegőt, de egy sokkal szebb és élettel telibb bolygót szülne, így szinte mindenkinek az az érdeke, hogy az elektromos autók piaca egyre terjedjen, és egyre profitálóbb legyen.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 41539

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet