Szuperintelligenciával rendelkeznek a sorozatgyilkosok?

2017. január 30., hétfő
Egy friss kutatás szerint ezek az emberek átlagon felüli összetett intelligenciával rendelkeznek, és az emberi faj egy felsőbb szintjét képviselik.

A sorozatgyilkosok elméje

Azt már a tudomány és az orvostudomány régóta megfejtette, hogy a sorozatgyilkosok agya másképpen működik, mint az átlagemberé.

Megfigyelték továbbá azt is, hogy ezen emberek rendszerint különleges képességekkel rendelkeznek, mert egy adott terület - vagy több terület - legbeavatottabb szaktekintélyei, és nem egy esetben fordul elő, hogy igen képzett, művelt emberek.

Mindez azonban véletlen lenne? Vagy az intelligencia egy adott ponton túl őrülethez vezet? Ezt a kérdést régóta kutatják, de még ma sem telkesen egyértelmű a helyzet. Nem véletlen ugyanis, hogy úgy tartja a mondás, hogy a zsenialitást az őrülettől pusztán egyetlen hajszál választja el.

Ezt az állítást ráadásul úgy tűnik, igazolja is a tudomány...

Szuperintelligenciával rendelkeznek

Egy tudós csoport 187 korábbi, pszichopata gyilkosokról szóló tanulmányt nézett át és arra jutottak, hogy a sorozatgyilkosok kiemelkedően magas intelligenciával bírnak.

Vagyis többségük okos, de ezt eddig is tudtuk. A nagy kérdés az, hogy ez a tendencia vajon magával vonja-e azt, hogyha valaki nagyon okos, szükségszerűen több gyilkos hajlammal rendelkezik-e?

A válasz megdöbbentőbb, mint gondolnánk. Ugyanis a kutatások során olyan eredmények rajzolódtak ki, melyek arra engedtek következtetni, hogy lehet összefüggés a magas intelligencia, és a sorozatgyilkos hajalmok között.

Végső soron tehát tényleg nehéz megkülönböztetni az őrültet a zsenitől, és ma még nem ismertek azok a folyamatok, melyek alapján eldől, hogy egy személy melyik irányba fog végül kiteljesedni.

Persze a tanulmánynak létezik egy ellentétes pólusa is, melyben azt állapították meg, hogy éppen átlag alatti intelligenciával bírnak ezek az emberek, azonban a jelenlegi tudományos álláspont szerint sokkal több érv szól a magas intelligencia mellett, mint ellene.

Ezek a profi gyilkosok gyakran zseniket meghazudtoló módon tüntetik el maguk után a nyomokat, képesek meggyőzni bárkit ártatlanságukról, megnyerő jellemük van, és agyafúrtak.

Az emberi faj felsőbb szintjén állnak?

Nagy port kavart nemrégiben egy új elmélet, miszerint a sorozatgyilkosok között akadnak olyanok, akik olyan erős intellektussal, és olyan magas intelligenciával rendelkeznek, hogy úgy gondoják róluk, hogy az emberiség egy felsőbb szintjén képviselik.

Ezen elmélet szerint nem azért gyilkolnak, mert alapvetően gonoszak, hanem mert nincs körülöttük a megfelelő társadalmi közeg, mely a hozzájuk hasonlóan magas intelligenciájú emberekből áll.

A teóriát rengetegen támadták, és felhozták a kérdést: eszerint minden intelligens ember gyilkos? A válasz azonban az ellentábor szerint nem ilyen egyszerű.

Szerintük ugyanis alapvetően létezik a jelenség, és a szuperintelligens emberek között nagyobba sorozatgyilkosságra való hajlam, de egyelőre a folyamat, mely végleg eldönti, kiből lesz zseni, vagy közveszélyes őrült, még rejtély a tudomány számára.

tudomány érdekes érdekesség sorozatgyilkosok intelligencia


Megtekintések száma: 42041

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet