Szupermasszív feketelyuk tart a Föld felé 110 km/MÁSODPERCES sebességgel?

2017. július 30., vasárnap
Elég közel juthat hozzánk, hogy elnyeljen minket - állítják a csillagászok.

Ha azt gondoltuk, hogy az űrből érkező veszélyek kapcsán csak az aszteroidáktól kell tartanunk, akkor óriási tévedtünk. Vannak ugyanis azoknál is borzalmasabb dolgok, melyek az űrben leselkednek ránk, és melyek ráadásul megkerülhetetlenek.

Míg ugyanis egy aszteroidát képesek lehetünk alaklomadtán eltéríteni, egy szupermasszív feketelyukkal szemben esélyünk sem lenne.

Márpedig az a helyzet, hogy egy óriási, szupermasszív feketelyuk tart a Föld felé, óránként 110 kilométer per MÁSODPERCES sebességgel. Úgy is mondhatnánk, hogy elképesztő erővel száguld, és nem lehetne semmivel eltéríteni a pályájáról.

A feketelyukakról az hírlik a tudományos szakemberek és kutatások terén, hogy mindent elnyelnek, és ez így is van.

Nem csak a fényt, a teret és az időt, de aza anyagot is. Semmi sem szabadulhat ki belőle, és örök rabságba esik egy végtelen sűrű szingularitási pontban. Bár ma már vannak olyan elképzelések, miszerint a feketelyukaknak van egy másik vége egy másik dimenzióban, melyeket fehér lyukaknak hívunk, ez még elméletileg is vitatott.

A csillagászok szerint ez a szupermasszív feketelyuk sok ezerszer nagyobb és erőseb hatású, mint egy sima feketelyuk, és a galaxisunk közepéről száguld ebbe az irányba.Hogy keresztezi-e a Földünk pályáját az mindegy, mivel ha csak a Naprendszer közelébe ér, minden elpusztul.

Szerencsére ez a számítások szerint nem mostanában fog bekövetkezni, hanem sok-sok millió, vagy milliárd év múlva, de a lehetőség sajnos fennáll. 

Addig is folyamatosan közeledik felénk, és tehetetlenek vagyunk ez ügyben. Galaxisokat, csillagokat, naprendszereket zabál fel, és mindent eltakarít az útjából.

Egyesek szerint ez nem lehet más, mint az univerzum halálhozója, mely elől minden fejlett civilizáció menekül.

Mások nem hisznek a riasztó próféciában, szerintük az egész csak egy buta legenda. Mindenesetre az ősi idegenekkel kapcsolatban is gyakran felmerült már az, hogy valójában ők is kozmikus hajótöröttek lehettek, akiknek a bolygóját valamilyen erő elpusztította.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek univerzum kataklizma


Megtekintések száma: 88615

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet