Találtak valamit, ami lebeg a Mars felszínén: a tudósok sem tudják, mi az!

2023. június 15., csütörtök




Egy különleges , árnyékot vető valami tartja lázban az embereket.

Egy azonosítatlan struktúra tűnt fel egy a Mars felszínéről készült felvételen.

A felvételt az egyik Mars szonda készítette az űrből, és eleinte senkinek sem tűnt fel, hogy a felszín sziklái, és homokos dűnéi között egy furcsa, gömb alakú tárgy látható.

Egyesek szerint a NASA ezt a felvételt megpróbálta eltusolni, és nem akarták közzétenni, de mégis kiszivárgott. Más elképzelések szerint valami hiba csúszott a műveletbe, és nem vették észre a NASA emberei, hogy nem odavaló, „eltakarítandó” objektum van a képen, egyszerűen elkerülte a figyelmüket.

Pedig ez a valami valóban ott van a képen, ráadásul nagy árnyékot is vet. A méretét nem tudták pontosan megbecsülni, és az sem egyértelmű, hogy a felszíntől mekkora távolságra van, de egyesek szerint a tárgy lebeg a Mars talaja felet.

Mások viszont úgy gondolják, hogy egy tárgy rejtőzik a Mars homokja alatt, és ez a gömb alakú valami egy kilógó, kilátszó eleme lehet. Bárhogyan is, ilyen gömb alakú kövek nem szoktak csak úgy ott lenni egy idegen bolygó felszínéről készült képen.

Ugyan a Földünkön ismerünk olyan köveket, melyek nagyjából gömb alakúak, és a természet formálja őket, ehhez szükség van vízre, vagy komolyan geológiai folyamatokra. 

A Marson azonban már hosszú idő óta nem ismerünk ilyet, és évmilliókkal ezelőtt megállt minden.

Ha természetes képződmény is, akkor is az ősi Marsról kellett származnia, vagyis akkor alakulhatott ki, amikor még folyékony víz folyt a bolygón, és atmoszférája volt, gazdag élettel a felszínen. Sokan azt mondják, érdemes lenne megvizsgálni egy jövőbeli NASA misszió során ezt a gömb alakú valamit, hogy kiderüljön róla, hogy pontosan micsoda.

Az viszont sokatmondó, hogy a NASA hallgat az ügyben, noha rengeteg kérdéssel bombázták a felfedezett struktúra kapcsán.

A Mars Mars Reconnaissance Orbiter által készített felvételen látható nagy árnyék, amit a tárgy vet, azt mutatja, hogy tökéletesen gömb alakú lehet. Ha azonban a természet formálta, hogy lehet ennyire tökéletes?

Illetve egy másik zavarba ejtő kérdés: miért csak ez az egyetlen objektum, ami gömb alakú? A közelében több száz kilométeres sugárban egyetlen hasonlót sem találni. Ha valóban természetes képződmény, akkor több ilyennek kéne jelen lennie az adott területen.

Egyes ufó szakértők szerint az objektum egy idegen szerkezet lehet, melyet szándékosan fúrtak félig bele a talajba. Egy olya gömb, ami egy csápszerű valamivel kapaszkodik a talajba, hogy onnan jeleket fogjon, vagy sugározzon.

Adódik tehát a nagy kérdés: természetes képződmény lehet, vagy szánt szándékkal tette oda valaki, vagy valami, még sok millió évvel ezelőtt?

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek összeesküvés


Megtekintések száma: 32907





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet