Találtak valamit Angkorvat romjai alatt: váratlan felfedezés rengetheti meg a tudományt

2023. március 31., péntek




Egy ősi bejárat őrzőjére bukkanhattak. Lehet, hogy megvan a kambodzsai kincseskamra?

Lehet, hogy egy óriási felfedezés küszöbén állnak Angkorvat romjainál? Nemrég a romok alatt a föld mélyén egy olyan dolgot találtak, amire senki sem számított.

Egy hatalmas szobrot, mely valamiféle harcost ábrázolhat.

Egyesek szerint nem más, mint egy kapu, vagy valamiféle bejárat őrzője. Korábban legalábbis találtak ehhez hasonlókat, és azok esetében kiderült, hogy mindig valami fontosnak a bejáratát őrizték.

Talán végre meglehet a Kambodzsa-legenda mérhetetlenül mesés kincsének bejárata?

A homokkőből kifaragott figura egyértelműen egy humanoid emberalak. A keletkezésének körülményei, és a kora is ismeretlen. Angkorvat az elmúlt években mindig is a figyelem középpontjában volt, mert annyira sok rejtély és titok lengi körül, mely sok régészt és kalandort foglalkoztat.

Állítólag az Angkorvat környékén lévő dzsungelekben hatalmas vagyont rejtettek el annak idején az itt élők.

A kincs soha nem lett meg, noha a legtöbben úgy gondolják, hogy Angkorvat mesés romjai alatt kellene keresni. A most megtalált őrző szobor lehet, hogy épp a kincseskamra bejáratát őrizte.

A legtöbb régész az elmúlt évek legnagyobb felfedezésének tartja a szobor megtalálását, ugyanakkor azt is elmondták, hogy sokkal inkább logikus az az elmélet, miszerint a szobor valójában egy ősi kórház bejáratának része lehetett, és azt "védelmezte".

További elemzésekre és ásatásokra van szükség, hogy többet tudjanak meg Angkorvat titkáról.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelem kincs kincsek


Megtekintések száma: 82598





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet