Támad az olajlobbi: Amerika természetvédelmi hatóságának honlapjáról eltűnt, hogy az ember okozza a globális felmelegedést

2016. december 30., péntek




Az eltűnt szövegrész messzemenő következtetésekkel szolgál a jövőre, és az olajlobbi felerősödő támadásaira nézve. Az olajipar és a szénipar mindent meg fognak tenni azért, hogy érdekeiket érvényesítsék?

Ma már tényként kezelik

Ma minden épeszű ember tudja, hogy a globális felmelegedés egy létező, valós jelenség. Néhány éve még nem volt ezzel mindenki így, de alig 5 év alatt annyira drasztikus változások következtek be a világ minden táján, hogy az átlagemberek a saját bőrükön kezdték tapasztalni, mire képes a globális klímaváltozás.

Egyre kevesebb hó esik például hazánkban, és egyre gyakoribbak az extrém hőségek, kánikulával telt időszakok.

A világ partmenti városainál sokszorozódott az elmúlt években az áradások veszélye, és a sarki jégtakaró közel fele teljesen elolvadt már az 1990-es évek állapotaihoz viszonyítva.

Mindezek után csak nagyon kevesen maradtak, akik úgy gondolják, hogy nem az ember okozta ezt a szörnyű kataklizmát.

Azonban a jelek szerint az olajlobbi újra akcióba lendül, és mindent elkövet majd azért, hogy megvédje a saját érdekeit, és az emberek elhiggyék, hogy nem az ember tehet a jelenségről.

Megváltozott szöveg, mely az olajlobbihoz köthető

Wisconsin állam természeti erőforrásaiért felelős ügynökségének honlapján most már az a szöveg szerepel, hogy a globális felmelegedés okairól viták és kutatások zajlanak akadémiai körökben.

Ez pedig így egyszerűen nem igaz, mert számos kutatás jutott az ellenkező álláspontra ráadásul már mi magunk, az átlagemberek is érzik a globális felmelegedés okozta klímaváltozás egyre drasztikusabb hatásait.

De akkor mi történhetett pontosan? Wisconsin állam kormányzója erősen kötődik a nagy olajipari érdekeltségekhez. Talán azért, mert pénzelik, vagy talán azért, mert neki és érdekeltségei közé esik az egyik.

Scott Walkernek mindenesetre rengeteg olyan lépése volt 2011-es megválasztása óta, mely a klímaváltozás ellen volt. Ez a különös agymosás azonban egyre nyíltabban folyik, és egyre nagyobb méretekben.

Olajlobbi, zöldháború

Az olajipari cégek egyértelműen azt akarják sugallni lefizetett tanulmányok, megrendelt kutatások segítségével, hogy nem azt ember a globális felmelegedés okozója, hanem az csak úgy megtörtént, egy természetes folyamat részeként.

Mindez azért van, hogy ne fogyjon kevesebb olaj. Annak ellenére, hogy a Földnek egyre kevesebb az olajtartaléka, ezek a nagy olajipari cégek teljesen ki akarják facsarni az utolsó csepp olajat is a Földből.

Egyre kiéleződő háborúra lehet majd számítani a zöldek és az olajlobbi képviselői között, főleg azért, mert tudományokra eleve gyanakvással figyelő Trump veszi majd át a szövetségi kormány irányítását.

Szerencsénkre Európában sokkal jobb a helyzet. Az itteni országok és vezetők sokkal nyitottabbak a modern, megújuló energiaforrások használata iránt, így a Földbolygó zöldforradalma talán éppen Európából indulhat majd meg.

globális felmelegedés globális klímaváltozás összeesküvés politika


Megtekintések száma: 33579





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet