Támadás:Brüsszel elvonja az EU-s pénzeket Magyarországtól! Ijesztően nehéz időszak következhet hazánkban!

2018. április 25., szerda




Jön a gazdasági összeomlasztás, mert nem fogadtunk el a menekült kvótát!

A Financial Timesban megjelent információk szerint z új költségvetési ciklusban nemcsak, hogy több tízmilliárd eurót vonnának el a kelet-közép-európai országoktól, hanem a már meglévő támogatások kifizetését egy ország migrációs környezetéhez vagy a jogállamiság helyzetéhez kötnék.

Brüsszel ezzel gyakorlatilag kivégezné Magyarországot, és többek között azokat az országokat, ahol még nem fogadtak be menekülteket a kötelezően erőltetett kvóták alapján.

A külügyminiszter szerint azonban ez soha nem látott történelmi léptékű igazságtalanság lenne, ugyanis ezek nem adományok, hanem járnaka tagállamok számára, és felháborító, hogy ezt a brüsszeli bürokraták csak úgy megvonhatják kényük-kedvükre egyes országoktól.

A brit lap szerint Lengyelországtól, Magyarországtól és a Cseh Köztársaságtól átirányítanának bizonyos forrásokat a gazdasági válság sújtotta országokhoz, például Görögországhoz és Spanyolországhoz.

Magyarország a mostani, 2014 és 2020-as uniós költségvetési ciklusban huszonkétmilliárd euróhoz jutott ebből a forrásból. Ez a hétezermilliárd forint a hazánknak járó uniós támogatások háromnegyedét teszi ki.

Sokak szerint nagyon nehéz időszak köszönthet be Magyarországra, ha tényleg megtörténik a legrosszabb.

Ezzel ugyanis nagyon erős gazdasági recesszió, öszzeomlás indulhat meg.

A magyar gazdaság és számos eleme annak az EU-s pénzek felhasználásából működik és él, így alapvetően megrázná egész hazánkat a döntés, és az, amikor életbe léptetik.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy Brüsszel így tenné tönkre hazánkat mintegy büntetésként azért, mert nem fogadtunk be menekültet, akiket mások hívtak az EU-ba...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes európa politika botrány magyraország brüsszel


Megtekintések száma: 17075





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet