Tanyavilág az EU előtt: elgondolkodtató, és az is, amit ezek az egyszerű emberek gondoltak MÁR AKKOR erről az egészről.

2017. október 16., hétfő
"Az unió fele megyünk, hát hogyne tudnám... Nem hiszem, hogy nekünk kedvezne... nem a mezőgazdasági munkásoknak fog." 

Dr. Oláh Imre rendkívül elgondolkodtató filmjét 2003-ban, az Európai unióhoz való csatlakozás előtt készítette.

Nagy lelkesedéssel, őszinte figyelemmel interjúztatta meg a tanyavilág egyszerű emberét, és kérdezte meg arról, hogy mit vár az EU csatlakozástól.

Volt, aki félt. Volt, aki nem tudott mit kezdeni vele.

Abban azonban szinte mindegyikük egyetértett, hogy ez egy olyan kegyetlen történelmi fordulat, mely ellen úgysem tudnak mit tenni, hisz "csak" parasztemberek.

A döntéseket sokkal hatalmasabb vezetők hozták meg.

"Megvolnánk mi magunknak is. Minek kötnek oda? A mi portékánk nem felel oda! Ez lesz a baj! És akkor mit csinálunk vele?" - vezette végig gondolatait egy másik, miközben a kukoricával bíbelődött.

"Nekünk olyan változás lesz, hogy befejezzük, mert nem tudjuk Magyarországot hova tenni. Mert nagyban kellene gazdálkodni, nagyban meg nem tudunk gazdálkodni."

Érdemes tényleg végignézni a videót, mert rengeteg igazság van, és egy olyan szemszögből, az egyszerű ember szemszögéből láthatjuk az egykori EU csatlakozás előtti félelmeiket, reményeiket az embereknek, hogyan még soha.

"Itt van ez a tej is doktorúr... Egy az egyben hülyét csinálnak belőlünk. Nincs másik akinek eladjuk a tejet, csak ennek a cégnek. Addig csűr csavar bennünket, ameddig lehet..."

"Ki fogja ezt csinálni? A mi gyerekeink nem fogják csinálni, hogy reggel 5-kor kelek, azt este fél 11-ig esz a fene a tehén seggén... nekünk alig lök a tehén... bemegyek a Penny-be, ott meg 180 Ft egy liter tej... A fiam nem issza meg az iskolatejet, mert azt mondta, hogy az csak víz..."

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség magyarország magyarsag történelem magyar


Megtekintések száma: 80854

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet