Te meddig mennél el egy kis vízért? NAGYON ELGONDOLKODTATÓ videó a modern ember vízhez való viszonyáról!

2017. szeptember 21., csütörtök
Az Unicef legújabb kampánya ZSENIÁLIS. Ezt nem hagyhatod ki. Tényleg elmennél érte? Írd meg kommentben, hogy meddig mennél, és OSZD MEG másokkal is!

Az Unicef egy igen látványos és nagyon elgondolkodtató akciót szervezett azét, hogy bemutassa az embereknek, hogy mennyire nehéz vízhez jutni a bolygó egyes részein.

Bemutatták, hogy egyeseknek mennyit kell mennie azért, hogy egy kis palacknyi vízhez jussanak.

És ők ezt a távolságot minden nap megteszik, akár többször is, mert az életük múlik rajta.

Az akció keretében egy első látásra sima utcai árusnak tűnő, palackozott vizet áruló férfi kínálta vízzel az arra járókat egy nyugat-európia városban.

Kassza helyett azonban egy futópadot helyezett el a Unicef a pult közelében, a vízért ugyanis nem pénzzel, hanem annyi kilométer lesétálásával/lefutásával lehetett fizetni, amennyi sétára szüksége van egy szegényebb országban élő gyereknek ahhoz, hogy vizet szerezzen.

Ki hitte volna, hogy nem voltam igazán kelendőek ezek a termékek?

Hiszen egy-egy palackért 20-30 kilométert is gyalogolni kellett volna.

A néhány kilométer sétával beszerezhető vizek némelyikére azért akadtak jelentkezők.

A végén még volt egy csavar. Aki kapott is vizet, mert gyalogolt érte, azt különféle álcímkékkel látták el, mint "tífusz", vagy "kolera", mivel a szóban forgó helyeken gyakori a vízszennyezés is.

A kampány és az akció elképesztően sikeres és sokak szerint egyszerűen zseniális.

Remekül hívta fel a figyelmet arra, hogy míg a modern nyugati ember természetesnek veszi, hogy megnyitja a csapot, és víz jön a csövekből a saját otthonába, addig másoknak a SZENNYEZETT víz jelenti az egytelen túlélési esélyt, és városnyi területeken gyalogolnak keresztül érte.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség bizarr elgondolkodtató zseniális


Megtekintések száma: 78688

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet