Te megkóstolnád a rubinvörös csokoládét? Teljesen új csokifajta lepheti el a piacot!

2017. október 7., szombat
Forradalmi, új ízvilága van azok szerint, akik már kóstolták. A fehér, ét, és a tejcsoki mellett itt az új sláger?

A csokik piaca kezdett az elmúlt években picit visszaesni, ezért sok vállalat és szereplő kísérelt meg újdonságokat bevinni a csokik világába.

A Nestlé például közel 40%-kal csökkentette a termékeiben a cukrot úgy, hogy az íze mit sem változott, bár ezen termékek még mindig nincsenek forgalomban, mivel hosszú folyamat előzi meg a ténylegese piacra kerülést.

Most nemrégiben pedig egy teljesen új csokifajtáról kezdtek el beszélni az emberek, mely nem csak a következő Valentin nap szenzációja lehet, de letarolhatja a csokipiacot.

Arról van szó, hogy egy új, rubinvörös fajtát találtak fel a kutatók.

Így több évtized után ez az első hivatalosan is új csokoládéfajta a tej, az ét és a fehércsoki mellett.

Az innováció egy speciális kakaóbabon alapul, amely közel 13 éves fejlesztés után jött létre, amit a bremeni Jacobs Egyetemmel karöltve végeztek – mondta Antoine de Saint-Affrique vezérigazgató. 

A rubinvörös csokoládét szeptember elején mutatták be Sanghajban, és meglehetősen nagy érdeklődés övezi az édesség kedvelői között.

A csokoládé egyelőre az FDA és más hasonló szervezetek jóváhagyására vár. Ha megvan, akkor fél éven belül forgalomba is kerülhet, így akár hazánkban is viszontláthatjuk majd.

A vállalat tesztelte a terméket Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban.

A rubinvörös csokoládé Elefántcsontpartról, Ecuadorból és Brazíliából származik, és a szokatlan színe a feldolgozás során kivont porból ered.

Ennek ellenére sokan lágynak, krémesnek de édesen gyümölcsösnek írják le. Valahol a fehér csokoládé és a tejcsokoládé között lehet az ízvilága, de mindenki máshogyan írja le.

Te megkóstolnád majd fél év múlva, ha a boltok polcaira kerül?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség egészség csokoládé élelmiszeripar


Megtekintések száma: 61849

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet