​Te tudtad, hogy mi történik a lelkünkkel a halálunk utáni 3., 9. és 40. napon? Sokkoló...

2023. június 11., vasárnap




A keresztény hit tisztelettel viseltetik egy személy halála iránt. Mielőtt a lélek a mennybe kerül, eltelik egy kevés idő.

Mindazonáltal nem mindenki tudja, hogy pontosan mit jelentenek ezek a napok a lélek számára.

Most megtudhatod, mi történik a harmadik, kilencedik és negyvenedik napon a lélekkel.

Az első három nap

A halott testet elhagyott lélek az első és második napon teljesen szabad. Korlátlanul repkedhet a világon bárhová, de lehet akár a családja közelében, megnézheti mindazt, ami a Földön történik. De a harmadik napon Isten magához szólítja a lelket, hogy ítéletet hozzon felette.

A kilencedik napig

A következő napokban, azaz a negyediktől a kilencedik napig az ember lelke a Paradicsomban lakik. Itt elfelejti mindazt, ami vele történt a Földön, többek között a közeli embereket is. Tanulmányozza azokat a lelkeket, amik szintén ide jutottak. A kilencedik napon aztán a lélek Isten ítélőszéke elé kerül, ahol megmérettetik.

Ezért a 9. napon mindazok, akik ismerték az adott embert, emlékeznek rá, és kérik Istent, hogy mentse meg a lelkét. Ezen a napon mindazok eljönnek, akik imádkozni akarnak a halott ember lelkéért. Tilos a nyaralást vagy ünnepi eseményt szervezni erre a napra. Az elhunytra kell emlékezni.

A negyvenedik nap

A kilencedik nap után a lélek a pokolba megy az angyalokkal együtt, hogy láthassa, milyen ott az élet. Ebben az időszakban a léleknek el kell gondolkodnia, és meg kell bánnia helytelen cselekedeteit. A 40. napon aztán visszatér Istenhez. Ezen a napon Isten végső döntést hoz arról, hogy hol lesz az elhunyt lelke az utolsó ítélet előtt. Ezért ezen a napon a szeretteik ismét imádkoznak az elhunyt lelkéért, és kérik Istent, hogy az elhunyt lelke a Paradicsomba kerüljön.

Ezért nagyon fontos emlékezni a halott személyre a 40. napon.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 83482





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet