Technológiai milliárdosok segítenek az emberiségnek kitörni a Mátrixból

2021. július 27., kedd
Az általuk pénzelt projektek célja, hogy jeleket találjanak a szimulált világ létére, és rájöjjenek, hogyan tudnánk kitörni belőle.

Létezhet a szimulált valóság? Az a világ, melyben élünk, és azt gondoljuk róla, hogy valódi, de közben csak a tudatunk, és a rendszer vetíti oda?

Mi van, ha mi csak egy virtuális szimuláció valósághű teremtményei vagyunk? Ha így van, vajon tudatában lehetnénk-e ennek egyáltalán, vagy törvényszerűen sem fel foghatnánk ezt az egész kérdéskört?

Sokak szerint egyre több bizonyíték van arra a világban, hogy valóban lehet ebben az eleinte bizarrnak induló elméletben, melynek mára rengeteg támogatója akad, köztük maga Elon Musk is, a Tesla milliárdos vezetője.

Teslát egyszer egy interjúban kérdezték a szimulált világ lehetőségéről, és akkor mondta, hogy biztos benne, hogy egy ilyen világban élünk, mivel a jövőben – és a jelenben is már – mi magunk is létrehozhatunk hasonlót.

Sokak szerint az ókori és őskori világban található egyes alvilág ábrázolások nem mást mutatnak be, mint portálokat. Olyan kapukat, melyek kijáratot jelenthetnek a szimulációból, melyben élünk.

Ahogyan az 1999-es Mátrix című filmben is láthattuk, ezen virtuális világ keretei megkerülhetők, kijátszhatók.

Talán a paranormális jelenségek is ily módon születnek, vagy a hihetetlen képességekre szert tevő emberek?

Az elmúlt 2 évben egyre több nagy technológiai guru és gazdag milliárdos szeretett volna több olyan projekthez csatlakozni, melyek hivatott célja az igazság feltárása: tényleg szimulál világban élünk-e, és ha igen, hogyan lehet belőle valahogyan kitörni?

Az egyértelmű, hogy a nem túl távoli jövőben olyan szimulációkat hajthatunk végre, hozhatunk létre, melyek a miénkhez hasonlók, és ugyanúgy lényeket hozhatunk bennük létre.

Ezen felvetés alapján nem kizárt, hogy a világunk a jövőbeli emberiség egy múltba vezető szimulációja. Bármennyire is furcsán hangzik, egyes kozmikus háttérsugárzásban megfigyelt minták is arra utalnak, hogy a világunk nem az, aminek látszik.

Egyes vizsgálatok szerint például nincs mélysége a dolgoknak, és az egész univerzum egy hologram lehet. Sőt, az univerzum egy része talán nem is létezik, csak elénk van vetítve az elérhetetlen távolban.

Nemrég a kutatóknak sikerült azt megállapítaniuk a kozmikus háttérsugárzás vizsgálataiból, hogy a mélység érzékelése talán csak egy illúzió. Valójában nincs mélysége a dolgoknak, és kozmikus háttérsugárzás is csak egy kép a távolban, mely valójában 2 dimenziós.

Ez nagyon hasonlít egy számítógépes rendszer renderelő motorjának hatásmechanikájára. Csak akkor látható a táj, és a világ, ha az adott pontját nézi valaki.

Ha ez így van, akkor gyakorlatilag csak ott és akkor létezik a világ, amikor, és ameddig elmegyünk, vagy ellátunk távcsöveinkkel, űreszközeinkkel. érdekes dolog, hogy amiről nem tudunk, az nem létezik számunkra. És ha az emberiség kollektív tudata szerint nincsen valami, akkor az nem is létezik.

Mark Zuckerberg, és Bill Gates is többször adtak pénzeket olyan vállalatoknak, projekteknek, melyek azt voltak hivatottak kitalálni, hogyan lehet előhozakodni a végső megdönthetetlen bizonyítékkal a szimulációt illetően.

Sokak szerint ez az egész olyan, mint egy veszett fejsze nyele, és a lehetetlent kutatják.

Egy ennél is radikálisabb elmélet szerint az emberiség valójában egyetlen kozmikus lény végtelen számú irányban széthasadt tudata, melyből minden egyes emberi lénybe jutott egy kevés. Azaz képesek vagyunk önálló gondolatokra, de a nagy kollektív tudat részei vagyunk, ami egy nálunknál nagyobb erőhöz tartozik.

Bárhogyan is, az elkövetkező évek igen izgalmasnak ígérkeznek. Ha valaha sikerülne bebizonyítani azt, hogy szimulációban élünk, az mindent megváltoztatna a múltunkkal, jelenünkkel, és jövőnkkel kapcsolatban.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika szimulált világ


Megtekintések száma: 214078

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet