Tej: életet vagy halált hoz? - "A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej."

2017. szeptember 29., péntek
Óriási a vita a tej fontossága, vagy egyáltalán szükségessége körül. Vannak, akik szerint méreg, mások szerint áldás. De vajon mi a végső igazság?

Aki ivott már tejet, és járt már utána annak, hogy hogyan is készül, az rendre találkozott már azokkal az érvekkel, melyekkel megpróbálnak lebeszélni a tej fogyasztásáról.

Rengeteg egészséggel foglalkozó portálon lehet hallani arról, hogy a tej mennyire jó, és mennyire megerősíti a csontokat.

Ez tételesen nem igaz. A tejben található bizonyos anyagok valóban erősíthetik, de hosszabb távon épphogy csontritkuláshoz vezetnek.

Ez utóbbit be is sikerült bizonyítani egy komoly kutatás során.

A Naturahírek, és más hasonló oldalak el vannak nyomva, mivel az igazságot reprezentálják a tejfogyasztóknak amit nem akarnak hallani.

TÉNY, hogy egyetlen emlősállat sem issza más emlősök anyatejét a felnőtté válást követően.Az anyatermészet egyszerűen nem erre találta ki ezt a dolgot - a tejet. Ugyanakkor nagyon fontos megjegyezni, hogy a vádak nagy része, ami ilyenkor fel szokott merülni, legtöbbször a bolti tejre igazak.

"A pasztőrözött tej 150-szer több vért, gennyet és székletet tartalmaz mint a friss házi tej."

Ezen túlmenően, a hagyományos tejelő tehenek a következőket kapják:

 • Antibiotikumok
 • Rovarirtó szerek (DDT, dioxin, atrazin stb.) amit a tehén a takarmánnyal elfogyaszt a tejzsirban választódik ki és tovább adódik az emberbe.
 • Ez sajnos mind igaz. De ma már nehéz eldönteni, hogy mi az egészséges, és mi nem. A tejfogyasztók szerint a tej finom, és hatalmas energiát ad, főleg fiatalon.

  Erre sokan azzal vágnak vissza, hogy az élelmiszerallergia egyik nagy okozója mindig is a tej volt, hiszen tele van tömve különféle antibiotikumokkal, vegyszerekkel, vírusokkal - még mindig inkább a házitejről beszélve.

  Az igazsághoz azonban az hozzátartozik, hogy bár tényleg végigmegy a bolti tej a fent említett gusztustalan folyamatokon, és tényleg néha még székletet is tartalmaz, ezt kifőzik belőle teljesen.

  A pasztőrözött tejben az emésztőenzimek a hő hatására megsemmisülnek, így az allergiás reakciókat okozhat.

  A pasztőrözött, homogenizált tej ugyanakkor tényleg elősegíti a szívbetegség, elhízás, autoimmun rendellenességek, székrekedés, arcüreggyulladás és sok egyéb krónikus egészségi állapot kialakulását.

  A tejlobbi továbbra is próbálja támadni az igaz beszédet, hiszen egy egész iparág épült rá. különféle tejtermékek, joghurtok...stb. Ezek mind tönkre mennének, ha kiderülne az igazság a tejről.

  inkább arra vannak tudományos bizonyítékok, hogy a tej RENDSZERES és NAGY mennyiségű fogyasztása esetén kockázatokat vállal magára az ember.

  A kérdés az, hogy ez megéri-e?

  OSZD MEG másokkal is!

  tudomány összeesküvés egészség feltáró élelmiszeripar


  Megtekintések száma: 173252

  Szólj hozzá Te is a cikkhez

  Ez is érdekelhet