Tele van vegyi anyagokkal a csapvíz: a magyar víz is egészségre káros?!

2019. május 5., vasárnap




Az utóbbi években eléggé gyakoriak lettek a csapvíz általi mérgezési esetek.

A rossz minőségű csapvíz akár komolyabb mérgezési tüneteket is okozhat: amikor valaki megfertőződik minőségtelen, piszkos vagy egyszerűen csak a meleg levegőn állott vízzel, hányást, hányingert, hasi fájdalmat, és bélgörcsöt tapasztalhat, valamint emelkedhet a test hőmérséklete.

A dolog azonban ennél is bonyolultabb. nem csak arról van szó, hogy eleve nem jó minőségű a vízkészlet, hanem folyamatosan romlik, ráadásul mesterséges méreganyagokkal szennyeződik.

Londonban és a világ más nagyvárosaiban már kimutatták, hogy az ivóvíz kisebb-nagyobb mennyiségben fogamzásgátló és antibiotikum maradványokat tartalmaz.

Ezek fogyasztása során pedig felhalmozódnak a szervezetben, beláthatatlan következményeket vonva maguk után.

A csövek, melyeken keresztül a csapvíz hozzánk kerül– rozsdásak, tele vannak lepedékkel. Különösen a gyermekekre veszélyes, teljes mértékben semmilyen módszerrel nem lehet megtisztítani.

Erre bármit mondanak, nincs tökéletes módszer, csakis az otthonokban felszerelhető vízszűrők, de mindent ezek sem szűrnek ki.

Egy nemzetközi kutatás bebizonyította, hogy a magyar ivóvízkészlet mérgező tartományba esik, vagyis az egészségre kifejezetten káros.

Noha ezt a tanulmányt a magyar fél kétségbe vonta, sajnos egy ténylegesen elismert nemzetközi vállalat áll mögötte, mely korábban is közzétett ilyen jelentéseket, és soha nem tévedtek még. Más kutatások is alátámasztották, hogy a poharak, illetve fazekak alján hatalmas mennyiségű mérgező anyag gyülemlik...

Az ilyen szennyezett víz napi fogyasztása roncsolja a májat, a vesében lerakódnak a szennyeződések, betömődnek az erek, a szervezetben felgyülemlenek a rákkeltő anyagok.

Védekezni csupán azzal lehet, hogy a vizet felfőzzük, de még ez sem ad teljes védelmet a vízben lévő peszticidek, kőolajszármazékok, illetve ipari szennyeződések ellen.

Azt már meg sem merjük említeni, hogy mindezek mellett 2017-ben bombaként robbant a hír, ami mindenkit sokkolt szerte a világban: a Föld ivóvízkészlete mikroműanyag részecskék milliárdjaival szennyezett.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód durva figyelmeztetés felhívás


Megtekintések száma: 58836





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet