Tele van vegyi anyagokkal a csapvíz: a magyar víz is egészségre káros?!

2019. május 5., vasárnap
Az utóbbi években eléggé gyakoriak lettek a csapvíz általi mérgezési esetek.

A rossz minőségű csapvíz akár komolyabb mérgezési tüneteket is okozhat: amikor valaki megfertőződik minőségtelen, piszkos vagy egyszerűen csak a meleg levegőn állott vízzel, hányást, hányingert, hasi fájdalmat, és bélgörcsöt tapasztalhat, valamint emelkedhet a test hőmérséklete.

A dolog azonban ennél is bonyolultabb. nem csak arról van szó, hogy eleve nem jó minőségű a vízkészlet, hanem folyamatosan romlik, ráadásul mesterséges méreganyagokkal szennyeződik.

Londonban és a világ más nagyvárosaiban már kimutatták, hogy az ivóvíz kisebb-nagyobb mennyiségben fogamzásgátló és antibiotikum maradványokat tartalmaz.

Ezek fogyasztása során pedig felhalmozódnak a szervezetben, beláthatatlan következményeket vonva maguk után.

A csövek, melyeken keresztül a csapvíz hozzánk kerül– rozsdásak, tele vannak lepedékkel. Különösen a gyermekekre veszélyes, teljes mértékben semmilyen módszerrel nem lehet megtisztítani.

Erre bármit mondanak, nincs tökéletes módszer, csakis az otthonokban felszerelhető vízszűrők, de mindent ezek sem szűrnek ki.Egy nemzetközi kutatás bebizonyította, hogy a magyar ivóvízkészlet mérgező tartományba esik, vagyis az egészségre kifejezetten káros.

Noha ezt a tanulmányt a magyar fél kétségbe vonta, sajnos egy ténylegesen elismert nemzetközi vállalat áll mögötte, mely korábban is közzétett ilyen jelentéseket, és soha nem tévedtek még. Más kutatások is alátámasztották, hogy a poharak, illetve fazekak alján hatalmas mennyiségű mérgező anyag gyülemlik...

Az ilyen szennyezett víz napi fogyasztása roncsolja a májat, a vesében lerakódnak a szennyeződések, betömődnek az erek, a szervezetben felgyülemlenek a rákkeltő anyagok.

Védekezni csupán azzal lehet, hogy a vizet felfőzzük, de még ez sem ad teljes védelmet a vízben lévő peszticidek, kőolajszármazékok, illetve ipari szennyeződések ellen.

Azt már meg sem merjük említeni, hogy mindezek mellett 2017-ben bombaként robbant a hír, ami mindenkit sokkolt szerte a világban: a Föld ivóvízkészlete mikroműanyag részecskék milliárdjaival szennyezett.

OSZD MEG másokkal is!

egészség életmód durva figyelmeztetés felhívás


Megtekintések száma: 39794

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet