Teljes összeomlásban van a Föld ökoszisztémája: már a tápláléklánc is megbomlott!

2018. június 20., szerda
Korunk egyik legnagyobb biológiai kataklizmájával állunk szemben...

nagyon vészes jóslatok születnek a Föld és az élővilág állapotáról. 

Arról van szó ugyanis, hogy az utolsó utáni órákban vagyunk.

Az egyes fajok több mint 70%-a (egyes becslések szerint már 85%-a) a kihalás szélére sodródott a Földön, és egy jó részük ki is halt.

És ez még csak a kezdet.

A biológusok és kutatók ugyanis már annak a jeleit is megfigyelték, hogy a világszerte megfigyelhető globális tápláléklánc elkezdett megbomlani.

Vagyis hiányoznka már bizonyos fajok, melyek más fajok fő táplálékforrásai.

A jeges medvék a sarkokon éheznek, és nagyon sokuk éhen hal. A fókák, pingvinek számára pedig egyre kevesebb hal van az egyre inkább melegedő és elsavasodó tengerekben, világóceánokban.

Drasztikus kihatással volt az elmúlt évtizedek emberi tevékenysége a természetre, arról nem beszélve, hogy a klímaváltozást is mi okoztuk, és ez szintén tönkretette az élővilágot.

Az állatok elvesztették élőhelyeiket, pusztulni kezdtek, kihaltak. A méhek pedig egyre gyorsuló ütemben tűnnek el a Föld színéről.

A szárazföldi gerinces élőlények 90%-a van már a kihalás szélén és kétharmaduk már ki is halt, vagy a kihalás szélére sodródott. A Föld termőtalaja pedig lassan egyre terméketlenebbé válik.

Nagyon sok állatfaj populációinál azt is megfigyelték, hogy tömegesen pusztulnak el, vagy loholnak a halálba, mintha tömegesen vetnének véget az életüknek.

Erre a jelenségre egyelőre nincs magyarázat, egyes szakemberek csak vészjóslóan annyit mondanak, hogy a természet és a földanya elkezdte felszámolni önmagát...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen természet tömeges kihalás földünk


Megtekintések száma: 22730

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet