Teljesen átváltozott Ausztrália egyik híres hegye egy váratlan felhőszakadás hatására!

2016. december 31., szombat




Az alapvetően mindig kopár és száraz táj hirtelen egy teljesen más arcát mutatta meg. Lenyűgöző képek!

A 335 méter magas Uluru hegy az év nagyon nagy részében egy kopár, óriási, megrendíthetetlen sziklatömbként áll az ausztrál sivatagban.

Ausztrália fehérbőrű lakossága csak halott szívnek nevezi az Ayers-sziklát, minden megfejthetetlen titokzatosságával együtt inkább turistalátványosságként tekint rá.

Úgy hisszük, a képződmény 600 millió évvel ezelőtt alakulhatott ki, vagyis jó rég óta áll ott változatlanul.

Ezalatt az idő alatt nem túl sokszor érhetet víz az Uluru kopasz búbját, ugyanis körülbelül 50 évente esik le csapadék ezen a területen.

Persze nem arról van szó, hogy abszolút nem esne, de ha esik is, nagyon-nagyon kevés csapadék esik le, az azonnal el is párolog, sokszor fél perc alatt a nagy melegben.

Azonban az idei évben minden lehetséges. éppen ezért újabb felhőszakadás következett be az Uluru hegy felett, mely egy pillanat alatt olyan elképesztő átalakuláson vitte keresztül a vidéket, hogy a turisták rá sem ismertek.

Az állandóan kopár, száraz hegyből egy vízzel teli, utópisztikus oázis vált.

Hatalmas, a szikla csupasz "bőrén" kanyargó vízfolyások, vízesések alakultak ki, mintha csak egy épp törő vulkán oldalán lefolyó láva erek lennének.

Ilyen szintű felhőszakadás tényleg csak öt évtizedenként fordul elő, így ez a páratlan, megismételhetetlen látvány legközelebb csak az évszázad közepén fog előfordulni.

A felhőszakadás olyan nagy volt, hogy a Nemzeti Parknak, ahol az Uluru is áll, be is kellett zárnia. A környező utakat eláztatta a víz, és hatalmas vízmosások veszélyeztették az autósokat és a gyalog túrázókat.

Szerencsére senki sem sérült meg, így tragédia nélkül élvezhették a helyiek ezt a mesés látványt.

hihetetlen hihetetlen helyek


Megtekintések száma: 23194





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet