Teljesen kiszáradt Velence: ez már a vég kezdete? - videó

2020. január 16., csütörtök
Az áradás után elérkezett a kiszáradás... apokaliptikus képek!

Velence, a víz városa most úgy tűnik, hogy nem méltó a nevéhez, ugyanis 45 centivel a tengerszint alá csökkent a vízállás, ezzel pedig szinte kiszáradtak a csatornák.

Az Olaszországban található gyönyörű várost, Velencét a világon szinte mindenki ismeri, és életében legalább egyszer el akar jutni ide, hiszen egy nagyon különleges helyről van szó, ahol a csatornákban gondolával közlekednek fütyörészve az emberek, és csak úgy sugárzik a romantika, mivel szinte az egészet ellepi a víz.

Viszont tavaly komoly árvíz sújtotta a helyet és állítólag 1 milliárd eurónyi kár keletkezett, mivel a város több mint kétharmada került súlyosan víz alá, emiatt pedig többen is az életüket vesztették. 

Míg novemberben az elmúlt 50 év legmagasabb vízállását mérték, az jelenleg 45 centiméterrel a tengerszint alatt van, így most konkrétan olyan, mintha kiszáradtak volna a csatornák

A gondolák a sárban állnak, ami elég ritka látvány errefelé, és eléggé megnehezíti a helyi közlekedést, mivel nagyon sokan használták őket a hétköznapokban. 

Még nem tudják, hogy mennyi ideig fog tartani ez az állapot, de az biztos, hogy még mindig jobb a helyzet, mint pár hónapja, mikor az árvíz lehetetlenítette el a helyiek életét.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes


Megtekintések száma: 9810

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet