​Télre összeomlik Európa? Az EU vezetői drámai figyelmeztetést tettek közzé

2022. június 22., szerda
Nagyon nagy a baj, szerintük a gáz miatt a világjárványnál is nagyobb összeomlás jöhet.

A német alkancellár, Robert Habeck egy berlini ipari fórumon beszélt arról: az orosz gázszállítás csökkentését Németország elleni gazdasági támadásnak tartja

– számolt be róla a Bild.

A politikus emlékeztetett arra: Németország erősen függ az orosz gáztól, és azóta is gondokkal küzd, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentősen csökkentette az országba érkező gáz mennyiségét.

A probléma már régóta a német politika homlokterében van, készül a vészhelyzeti terv is, de az alkancellár most egészen keményen fogalmazott.

Ebben a támadásban az energiát használják fel fegyverként

– jelentette ki Habeck.

A zöldpárti politikus arra figyelmeztette hallgatóságát: a gázszállítás leállítása drámai hatással lehet a gazdaságra. „Sokak számára nem világos, de a gázprobléma komolyabb lehet, mint a koronavírus-járvány”

– közölte.

Az alkancellár szerint a Kreml despotája félelmet akar szítani a világban, többek között az elszegényedés rémével fenyegetve.

Ez a stratégia nem lehet sikeres” – jelentette ki.

A német gáztárolók töltöttsége jelenleg 58,1 százalékos.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség, mely többek között a német energiaellátási hálózatokért felel, már most félreveri a harangot: a fogyasztókat és az ipart is energiatakarékosságra szólították fel.

A napokban a német energiaszektorban olyan döntés született, a tartalékba helyezett környezetszennyező szénerőműveket is az áramtermelés szolgálatába kell állítani.

Magyraorzság gázellátása egyelőre biztosított, de semmi sem garantálja, hogy ez így is marad.

Előfordulhat olyan helyzet, hogyha az oroszok “meg akarják igazán fingatni” Európát, akkor valamennyi gázvezetéket elzárnak.

Ekkor pedig már hazánk gázellátása is veszélybe kerülhet.


Megtekintések száma: 5062

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet