Tényleg egy bolygó tart a Föld felé? Egyes szakértők úgy gondolják, hogy megvan rá a lehetőség!

2017. július 11., kedd
Egy Mars méretű objektum garázdálkodhat a külső Naprendszerben, mely felénk közeledik?

Valamit valóban találhattak a NASA szakemberei az eget kémlelve, és a Naprendszerben keringő égitestek pályáját számolgatva.

Ennek a titokzatos valaminek - ami feltételezhetően egy bolygó - erős vonzó hatása van, ráadásul akkora lehet, mint a Mars, vagyis a Földnél egy kicsivel kisebb, de más számítások szerint az sem lehetetlen, hogy Jupiter méretű.

Napvilágot látott több különböző teória is arra vonatkozóan, hogy miért csak most vettük észre. Amellett, hogy az égboltot nem figyeljük olyan régen, és csak kis részét vagyunk képesek tanulmányozni, az égitest hihetetlenül messze van tőlünk.

A jelek szerint azonban elképzelhető, hogy közeledik felénk, pontosabban a belső Naprendszer irányába.

A Kuiper-övben már több objektum megfigyeléséből tudtak olyan számításokat végezni, melyek szintén egyértelműen egy nagyobb méretű bolygó jelenlétére utalnak. Ez a bolygó több ezer év alatt kerüli meg a Napunkat, ezért mióta fejlett csillagászati eszközökkel rendelkezünk, aligha volt esélyünk megfigyelni, ezrét nem is tudhattunk róla.

Az új elmélet azt sugallja, hogy ez a titokzatos planéta egyenesen a Napunk felé száguld, és a belső Naprendszerbe bejutva lehetőségünk nyílik majd észlelni és tanulmányozni.

Ez pedig óriási felfedezés lesz, ugyanis az sincs kizárva, hogy a legendás kilencedik bolygót találhattuk meg, míg mások szerint ez a végítéletet elhozó Nibiru.

Ha olyan távolságra lesz tőlünk, mint a Mars, már akkor is globális kataklizmát tudna okozni azzal, hogy mágneses mezeje és gravitációs hatása kihatna a mi bolygónkra. N

em csak a Föld magjának viselkedését módosíthatná, de a kőzetlemezeket is ingerelné, ily módon katasztrofális, egész világra kiterjedő rengéseket létrehozva.

Szélsőséges esetben akár felénk lökhet egy aszteroidát, vagy törpebolygót a Kuiper-övből, mely szintén beláthatatlanul végzetes következményekkel járna.

Ha azonban ez a bolygó tényleg létezik, és tényleg közeledik is felénk, sokkal valószínűbb, hogy kellő távolságban lesz ahhoz, hogy csak kisebb anomáliákat okozzon a Földön.

Az azonban szinte biztos, hogy észrevehető jelei lesznek, és egyesek szerint napjaink egyre növekvő földrengései, megbolonduló időjárásai mind ennek a bolygónak a közeledésének tudhatók be...

OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás kilencedik bolygó nibiru


Megtekintések száma: 71046

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet