Tényleg lapos lehet a Föld? Egy megdöbbentő elmélet mögé néztünk!

2017. augusztus 6., vasárnap




A teória hívei szerint a Bibliában is vannak rejtett utalások, melyek arra utalnak, hogy a Föld lapos!

A lapos Földről szóló elmélet a valaha volt talán legbizarrabb elmélet, ami napvilágot látott, és hisszük vagy sem, de nagyon hosszú múltra tekint vissza.

Az emberiség világképe mindig is folyamatosan alakulóban volt. Hiszen emlékszünk mi magunk is a történelemből Galileo Galilei világképére, mely merőben új volt annak idején, és alaposan meg is botránkoztatta a világot, akárcsak Kopernikusz "agymenése".

A lapos Föld elmélete is nagyon régi, azonban újabban reneszánszát éli, és egyre többen vélik úgy, hogy valódi elmélet lehet, ráadásul nagyon sokan számos bizonyítékot is felsorakoztatnak arra vonatkozóan, hogy mi az, ami arra utal, hogy ez tényleg így van.

Az egyik legbizarrabb elképzelés szerint egy hatalmas jégfal védheti a lapos Föld széleit, mely az Antarktisz egyfajta kiterjesztése. Az eget, és a Nap járását is megmagyarázzák, mely szerint a Nap valójában csak a fejünk felett köröz, és egy optikai illúziónak köszönhetően látszik úgy, mintha lemenne és felkelne a nap kezdetén.

A kupola (égbolt) egy erős szilárd szerkezet, ami a felső vizeket elválasztja az alsó vizektől. A Szivárvány is a kupola létezését és íves alakját bizonyítja. Sőt, a Bibliában is találni az elmélet hívei szerint utalást a lapos Föld teremtésére:

"Azután ismét parancsolt Isten: „Legyen kupola a vizek között, hogy elválassza a vizeket egymástól!” Így teremtette Isten a kupolát, amely elválasztotta a kupola alatti vizeket a kupola fölötti vizektől — és úgy is lett. Majd elnevezte a kupolát égnek. Leszállt az este, azután felvirradt a reggel — ez volt a második nap." - Mózes 1:6-8

A Károliban a "mennyezet", más fordításokban pedig a "boltozat" szó áll a "kupola" szó helyett. Több féle boltozat létezik nem mind kör alapú, a kör alapú boltozatot kupolának hívják, ezért ez a legjobb fordítás.

"a szivárvány ívét helyezem a felhőkre. Ez lesz a jele a szövetségnek, amelyet veletek és az egész földdel kötöttem. Ezentúl, amikor felhővel borítom be az eget, és feltűnik rajta a szivárvány, emlékezni fogok szövetségemre, amelyet veletek és az összes földi élőlénnyel kötöttem: hogy a vízáradat soha többé nem növekszik minden élőlényt elpusztító özönvízzé. Mikor feltűnik az égen a szivárvány, látni fogom, és emlékezem az örök szövetségre, amelyet Isten kötött a földön élő emberekkel és állatokkal." - szintén Mózes evangéliumából.

Alapvetően úgy épül fel a Földünk, hogy az Antarktisz - azaz a déli sark - a búra széleinél terül el végig, és megközelíthetetlen az ember számára. Bárki, aki el akar jutni a széléig, az hihetetlenül extrém időjárási viszonyokkal fog szembesülni, emiatt lehetetlen azt elérni.

A "hivatalos" válaszuk az a lapos Föld elmélet híveinek a kérdésre, hogy senki sem tudja pontosan, mi van odakinn, ugyanis még nem élt olyan ember a Földön, aminek sikerült volna kijutnia a búrából.

Viszont rengeteg érdekes elmélet van: egyesek szerint a lapos Föld alatt Sheol található, egy ősi megaváros, amiben a világmindenség első civilizációjának bölcsője hever.

A lapos Föld elmélete bár merőben abszurdnak hat, nagyon sokan hisznek benne, és egyre több követője van. Egyesek szerint még a hatalmas, lapos hegyek sem mások, mint a lapos Földet egykor uraló gigantikus erőket alkotó óriás fák törzseinek maradványai.

Hogy persze ebből mit hiszünk el, az mindenkire rá van bízva. Mindenesetre mi lepődnénk meg a legjobban, ha kiderülne, hogy ez a teljes igazság a világról.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés bizarr lapos föld


Megtekintések száma: 220294





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet