Tényleg létezhet hatodik érzék: Sokkoló felfedezést tettek a tudósok

2023. szeptember 24., vasárnap
Kutatók szerint bebizonyítható, hogy létezik a rejtélyes érzékelés.

Látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés. Mindenki ismeri az öt fizikai érzékelést, amivel az emberek rendelkeznek. De vajon a női megérzés, a spirituálisabb energiák, vagy a föld mágneses mezejének érzékelése lenne a hatodik?

A legutolsó. Vagyis a madarakhoz és majdnem minden állathoz hasonlóan nekünk embereknek is vannak úgynevezett magnetoreceptoraink, amikkel régen képesek voltunk megjósolni a Föld körül lévő mágneses mezőt.

Ez persze mára a múlté, hiszen a folyamatos fejlődés: a telekommunikációs eszközök és radar berendezések nem teszik szükségessé ennek a képességnek a használatát, de most először tudósok bebizonyították, valahol belül egy kis részünk még képes rá.

Akkor kezdték a jelenséget közelebbről megvizsgálni, mikor arra keresték a választ: hogy lehetséges, hogy az állatok akár napokkal egy-egy földrengés előtt képesek észlelni azokat és ezáltal biztonságosabb helyre vándorolni, úgy, hogy látszólag semmi előjele nincs még a katasztrófának.

Joe Kirschvink geofizikus régóta szeretné bizonyítani, hogy ilyen érzékeléssel nem csak az állatok, hanem mi emberek is meg vagyunk áldva.

Ezért kísérletet végzett 24 önkéntes bevonásával, akiket egy sötét, az „elektromágneses háttérzajt” kiszűrő Faraday-kalitkába ültetett, hogy „tiszta mágneses mezőnek” tegye őket ki.

Közben pedig monitorozta, hogy reagál-e az agyuk a mező változásaira.

Mint írta, amikor az „az óramutató járásával ellentétes irányban elfordult, hirtelen leesett az alfa-hullámok amplitúdója”, ami arra utal, hogy az agy valóban „válaszolt” a mágneses térben beállt változásokra.

Felfedezése, ha valóban így van, bizonyítja, hogy igenis létezik hatodik érzékünk!

Oszd meg, ha érdekesnek találtad!

Forrás: Tudnodkell.info

paranormál tudomány érdekes érdekesség megmagyarázhatatlan


Megtekintések száma: 74455

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet