Tényleg megtalálták Madeleine McCann-t a 2007-ben elrabolt szőke kislányt?

2016. november 24., csütörtök
Egy Rómában sétáló, hajléktalan lányról gondolták megtalálói, hogy ő lehet a 9 éve Portugáliából elrabolt szőke kislány.

Bizonyára sokan emlékeznek a 2007-ben óriási port és közfelháborodást okozó Madeliene McCann-ügyre.

A dél-portugáliai Praia da Luz-ról még 2007-ben eltűnt az angol kislány, Madeleine McCann egy szobából, amelyben testvéreivel együtt aludt. Azóta sem sikerült soha senkinek a nyomára bukkanni.

Egyértelmű válaszok máig nem születtek, noha van, aki tudni véli, mi történt pontosan. A kislányt nem találták meg se élve, se holtan, vádemelésre nem került sor, és a portugál hatóságok lezárták a nyomozást. A Scotland Yard azt feltételezte sokáig - vagy nem zárta ki annak a lehetőségét -, hogy Madeleine McCann még életben lehetett valahol.

Visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár megrendelésére rabolhatták el.

Az ügy végül szép lassan kihűlt, és bár időnként úgy tűnt, hogy vannak előrelépések, ezek mindig kiderültek, hogy zsákutcák voltak.

A napokban döbbenetes hír látott napvilágot, miszerint megtalálták a 9 éve elveszett szőke kislányt, méghozzá Rómában, hajléktalanként. A lányt Maria-nak hívták, legalábbis ezt állította, és meglehetősen zavarodottan viselkedett.

Ami végleg felkeltette a gyanút, az volt, hogy nem rendelkezett semmiféle azonosító okmánnyal. Azaz nem volt nála sem útlevél, sem személyigazolvány, vagy bármilyen irat, amivel alá tudta volna támasztani személyazonosságát.

A sajtó azonnal közzétette a hírt, és sokan kezdte reménykedni, hogy talán a 9 éve elveszett lány lehet. Még ugyanazon a napon azonban a remény újra szertefoszlott, ugyanis kiderült, hogy a lány svéd származású, és nem véletlenül volt annyira zavart: egy különös betegségben szenved.

Egy pszichés betegséget, az Asperger- szindrómát állapították meg nála. Az élete darabjaira hullott, és nem akart hazamenni egy idő után. Ezért az utcán kezdett el koldulni, és szülei nem látták egy darabig, és egyre hosszabb időközökre ment távol az otthonától.

Tanulni ment végül Rómába, ahol nyoma veszett, és szülei nem tudták, mi van vele. Mivel Embla – ez volt az eredeti neve -felnőtt embernek számít, így a rendőrök nem segítettek a férfinek a keresésben, de ilyen módon mégis csak előkerült, apja hamarosan oda is utazik hozzá.

A lány ugyanakkor azt mesélte a hatóságoknak, hogy eredetileg angliai, és a szülei hagyták el őt még nagyon régen, sok évvel ezelőtt.

A különös betegségben szenvedő lány így adott egyetlen napra reményt a szülőknek, és azoknak, akik még mindig reménykednek abban, hogy Madeleine McCann egy napon majd előkerül. 

érdekes érdekesség bűnügy megoldatlan bűnügyek


Megtekintések száma: 18689

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet