Tényleg nagyon közel lehet a világvége?

2023. május 31., szerda




Tudósok szerint nincsenek már messze az emberiség legsötétebb órái, amikor kipusztulhatunk. Azt is elmondták, miért gondolják így.

Bár úgy tűnik, hogy minden rendben, a világ egyre inkább a szakadék szélé felé száguld, mint egy megvadult expresszvonat.

Az elemzők, és a különféle jövő, és világvége kutatók szerint a hidegháború óta nem voltunk még soha ennyire közel a végítélet órájához.

Ez a teoretikus óra mutatja, hogy mekkora a veszély egy esetleges háborúra, vagy globális kataklizmára, azaz a világ mekkora bajban van.

Az új kutatások, a napjainkban lezajló aggasztó folyamatok összesítésével a tudósok megállapították, hogy már nagyon közel van a vég, és az ember azt már aligha kerülheti el.

Az atomtudósok testülete hozta létre az órát annak idején, és 1991-ben alig 17 percre volt éjféltől, a bűvös megsemmisüléstől. Az éjfélig hátralévő percek száma pedig azóta is egyre csökkent.

Most persze már mindenkit az foglalkoztat a legjobban, hogy hány percre is vagyunk a végtől jelenleg. Mielőtt beolvasnánk a riasztó számot, érdemes megemlítenünk, hogy az utóbbi években rohamosan nőtt a kockázata egy esetleges kataklizmának.

Donald Trump megválasztása, a globális felmelegedés fokozódása, és esetleges jelek egy jövőbeni napkitörésre, vagy egyéb katasztrófára, a közeljövőben lehetséges aszteroida becsapódásról, vagy a harmadik világháborúról már nem is beszélve.

2015-ben éppen emiatt a klímaváltozás hatásait figyelembe véve egy perccel előrébb állították ezt a világvége órát, Trump megválasztása, és az atomfegyverekhez való hozzáállása, valamint klímaváltozás elleni harca miatt még fél perccel előbbre állították.

Jelenleg tehát ott tartunk, hogy alig 2 és fél percre vagyunk éjféltől, azaz a világvégétől.

Hogy ez mennyire súlyos előrejelzés, azt jól jelzi, hogy a világvégét - vagy legalább az emberiség végét - jelző óra 1947-es létrehozása óta eddig mindössze egyetlen-egyszer voltunk ennél közelebb az éjfélhez, és akkor sem sokkal.

1953-ban, amikor a hidegháborús szembenállás annyira eldurvult, hogy az már egy atomháború rémével fenyegetett, a tudósok úgy ítélték meg, hogy mindössze kétpercnyire vagyunk az éjféltől.

Nagy kérdés, hogy ha utolsót üt az óra, akkor mi fog történni, és valóban végbemegy-e szükségszerűen az emberiség pusztulása, vagy csak egy lassú hanyatlás következik, melyből még van visszaút.

globális klímaváltozás érdekes hihetetlen világvége globális katasztrófa


Megtekintések száma: 98706





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet