Tényleg rákot okozna a Wifi?

2016. december 18., vasárnap
A tudomány mai állása szerint még nyitott a kérdés, azonban a mobilokról már nemrég bebizonyították, hogy valóban képesek daganatos megbetegedéseket okozni.

Szaporodó daganatos megbetegedések

Nem túlzás azt állítani, hogy napjaink modern társadalmának egyik legfontosabb kérdése az, hogy a hétköznapjainkat miként érinthetik a daganatos megbetegedések.

Az már közismert, statisztikákon alapuló tény, hogy a bőrrák előfordulása és kialakulása az elmúlt évtizedekben többszörösére nőtt, köszönhetően magas napozási kedvnek, és annak, hogy a nap sugárzása egyre erősebb, és egyre károsabb.

A tüdőbetegségek száma is egyre inkább nő, és egyes statisztikák szerint az agydaganatok előfordulása is egyre növekvő számokat mutat, amiknek nem tudják még a pontos okát. Nemrég kiderült az is, amitől már régóta féltek a kutatók, és korábban is sejtették: a mobiltelefonok képesek daganatokat okozni.

Ez nem valami összeesküvés elmélet része, a kutatók ugyanis tényleg kimutatták egyes agydaganatok és a mobilhasználat közti kapcsolatot.

Okozhat-e rákot a Wifi?

Sokan emlegetik a ifit csendes gyilkosként. Alattomos, és senki sem gondolja róla, hogy egyáltalán káros lenne, a jelek szerint mégis egyre több kutatás sejteti azt, hogy a szervezetben hosszútávon komoly károkat tud okozni.

Egy 2015-ös eset éppen a wifi miatt ítélt kártérítést egy beteg embernek.

Sokan arra alapozták a wifi káros sugárzásáról szóló híreket, hogy tapasztalni lehet, hogy a wifi közelében sokkal gyakrabban tör rá migrén az emberekre, vagy kezd el fájni a fejük.

Az általa keltett elektromos mező egyeseket annyira zavarhat, hogy émelygést is éreznek, valamint mentális teljesítőképességük csökkenhet.

A szakemberek többsége a nocebo effektusnak tudja be a wifire panaszkodást. Ez a jól ismert placebo-hatás ellenkezője: a páciens nem hiszi el, hogy mástól is lehetnek ilyen panaszai. Ugyanakkor semmit nem lehet kizárni.

Az igazság ugyanis az, hogy annak idején nem vizsgálták meg a wifi hosszú távú hatásait, így a mai napig nem tudni, hogy létezik-e olyan káros hatása, ami kifejezetten a számlájára írható.

Akkor mi az igazság: káros, nem káros?

Bár az elektromágneses sugárzásról a mai napig sem lehet 100 százalékosan azt állítani, hogy nem káros az egészségre, ennek ellenkezőjére sincs bizonyíték.

Jelenleg ne ismerünk komoly érvet se mellette, se ellene. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy ne kellene vigyáznunk, és megtennünk minden előzetes óvintézkedést, amit csak tudunk.

egészség rák rákkutatás


Megtekintések száma: 28223

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet