Tényleg ránk köszönthet az Új világrend: Amerika 2030-ig lesz csak a világ vezető hatalma!

2020. október 20., kedd




Komoly hatalmi átrendeződés várható. Mi lesz ennek a vége a világre nézve?

Nem akármi fog hamarosan, mindössze másfél évtizeden belül megváltozni. Az elemzések szerint olyan komoly hatalmi átrendeződés zajlik a világban, hogy az 2030-ra csúcsosodhat ki.

Soha a történelemben nem volt még erre példa és egy Új világrend köszönthet majd ránk, ahol Amerika megszűnik a világ vezető hatalma lenni sok téren, így többek között pénzügyi téren is.

Arról van ugyanis szó, hogy maga Kína elindult a felzárkózás útján, és olyan gőzerővel zajlik és pörög a gazdasága, hogy 2030-ra nemcsak felzárkózik az USA-hoz, de meg is előzi azt.

A dubaji világgazdasági konferencián minden beszélgetés az Egyesült Államok körül forgott és mindegyikben felmerült az a lehetőség, hogy az USA hamarosan elvesztheti a második világháború óta élvezett vezető szerepét a világon.

Ami egyértelműen elkerülhetetlennek látszik: 2030-ban Kína legalább olyan fontos szerepet fog játszani a világ sorsának meghatározásában, mint az USA, ha nem fontosabbat.

Látszik, hogy Hszi Csin-ping elnöki hatalmának megerősödése sem véletlen, és a folyamatok egyfajta előjele.

Ráadásul Kína Trump Amerikájának ellentéteként lép fel a világ színpadán: a stabilitás, a kiszámíthatóság és a globális kereskedelmi rendszer védelmezőjeként tálalja magát.

A jelenlegi világrendszer, amely 1945 után alakult ki, az Egyesült Államok dominanciájára épül.

Ha ez megváltozik, óriási változások jöhetnek majd a világban, mely minden országra és közösségre hatással lesz.

A világ kereskedelmi és biztonsági rendszere reformra szorul. Ugyanakkor minél több időt visz el a meglévő működési módok rendbe szedése, annál kevesebb intellektuális energia és politikai tőke marad a rendszerekre.

A jelenlegi tehát egyfajta átmeneti periódus az Új világrend és a múlt között...

Az, hogy milyen lesz a világ 2030-ban, ma dől el, azon múlik, milyen új megállapodást kötnek egymással a világ nemzetei.

Sokak szerint az sem kizárt, hogy az oly régóta emlegetett közös valuta szerepe is újra felmerül egyfajta világra szóló megoldásként, ami tényleg megágyazhat majd egy globális világállamnak.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika új világrend válság kataklizma


Megtekintések száma: 54772





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet