Tényleg segíthet 2 pohár bor a fogyásban?

2017. március 6., hétfő
Nem mindegy mikor, és hogyan isszuk.

Fantasztikus hírt közölt a cabernet rajongók számára a Washingtoni Állami Egyetem és a Harvard. A két intézmény legutóbbi tanulmánya igazolta, hogy a lefekvés előtt fogyasztott 2 pohár bor lehet a csodamódszer, mely segít a fogyásban.

Mindezért pedig az oly nagyra becsült, és a vörösborokban megtalálható rezveratrol nevű polifenol felelős. Ez az anyag a „fehér zsírt” „bézs zsírrá” (ezt a verziót sokkal könnyebb elégetnie a szervezetnek) változtatja - állítja a washingtoni egyetem tanulmánya.

A Harvard dolgozata még ennél is tovább megy: 13 éven keresztül 20 ezer nő bevonásával zajló kutatásuk megállapította, hogy aki naponta két pohár bort megiszik, az 70%-kal kisebb valószínűséggel lesz túlsúlyos.

És miért pont este igyunk vörösbort? A rezveratrol segít csökkenteni az étvágyat, vagyis 1-2 pohár vörösbor elfogyasztása után sokkal kevésbé valószínű, hogy a hűtőt keresnénk egy kis nassolni valóért, arról nem is beszélve, hogy jobban is alszunk tőle.

Ha pedig nem szeretnénk egy palack vörösbort tartani az éjjeli szekrényünkön, akkor fogyasszunk sok áfonyát, epret és szőlőt, hiszen ezek is tökéletes rezveratrol források!

Forrás: Tudnodkell.info

egészség egészség megelőzés fogyás fogyókúra


Megtekintések száma: 146236

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet