Teresa Fidalgo kísértetének legendája

2015. december 2., szerda




Régóta kering internet szerte egy félelmetes videó egy autóbalesetről, melyet egy lány szelleme okozott. Valóban megtörtént eseményről van szó? Mi történt az érintettekkel? Ügyes trükk, vagy a túlvilág bizonyítéka?

[dropcap]R[/dropcap]égóta kering internet szerte egy félelmetes videó egy autóbalesetről, melyet egy lány szelleme okozott. A Portugáliában, egész pontosan Sintraban lezajló eseményeket egy kézi kamera is rögzítette. Rengeteg teória, találgatás született az üggyel kapcsolatban, az egyszerűektől kezdve egészen a hajmeresztő elképzelésekig. Vajon valóban megtörtént az eset? Szenzáció, vagy az utóbbi évek legnagyobb szélhámossága?

A szóban forgó felvétel kétségtelenül megkapó, és első ránézésre hiteles. Nem lehet pontosan tudni mikor készült, sem azt, hogy milyen típusú kamerával. Még csak azt sem lehet biztosra megmondani, hogy a világhálóra mikor került fel, egyetlen támpontunk, hogy a Youtube videó megosztó portálra 2006-ban került fel több példányban, és hosszúságban. Még mielőtt a dolgok elébe rohannánk, és bármiféle következtetést vonnánk le sietségünkben, vizsgáljuk meg picit jobban magát a felvételt, és a körülményeket.

teresa-fidalgo

Hogy mit is látunk a videón, nem túl nehéz összefoglalni. 3 fiatal az éjszaka leple alatt autózik valahol Sintra közelében, miközben egyikük amatőr felvételt készít kamerájával. Azon tanakodnak, hogy merre menjenek, mivel látszólag eltévedtek.

Később egy az út mentén ácsorgó lányra lesznek figyelmesek. Megállnak és felveszik az ismeretlen stoppost, aki meglehetősen zaklatott állapotban van. A kocsiban utazók kérdéseket tesznek fel neki, amikre jóformán nem is válaszol. Mikor azt kérdezik, merre megy, ő csak annyit felel, hogy arra, egyenesen tovább.

teresa-fidalgo-szelleme

Perceken belül aztán magától megszólal. Előre mutat az útra, majd azt mondja, ott szenvedett autóbalesetet, amiben meghalt. Ekkor elszabadul a pokol. A kamera bezajosodik egy pillanatra, s mire a kamerás visszanéz a lányra, annak arcán már a baleset okozta sebhelyek tűnnek fel. A kocsiban ülők halálra rémülnek, végül az autóval feltehetőleg nekiütköznek egy fának, vagy kerítésnek, és mindenki elhallgat.

Lássuk, mit tudunk! A baleset valamikor 2006-ban következhetett be, mert bár a felvételen nincsen dátumozás, körülbelül ekkor tájt kezdett el terjedni a világhálón. A helyszín valahol az egyik Sintra városa felé vezető mellékúton lehet, nem tudni biztosra.

A felvételen látható személyek nevét mind tudjuk, az anyósülésen ülő nő kivételével. David a kamerás, Tialgo a sofőr, és Teresa az ismeretlen stoppos. Vajon miért kamerázhatott David az éjszaka közepén egy mozgó autóban? Logikus magyarázatot aligha találtunk rá.

teresa-fidalgo-szelleme-2

A baleset következtében két utas elhunyt, csak David élte túl a megrázó találkozást. Felépülése után sem volt képes soha beszélni az aznap éjszaka átéltekről. A rejtélyes lánynak pedig örökre nyoma veszett. Miután internet szerte többtucat helyen lepublikálták a videót, és a hírt, s a Youtube-on 700 ezernyi látogatót generált magának, megindultak a találgatások.

Néhányan tudni vélték mi történt valójában, olyan nevét elhallgató személy is akadt, aki egyenesen azt állította, ismerte az áldozatokat, és az egyetlen túlélőt. Többen azt állították, hogy a baleset hírét a portugál tévében is leadták, ezt azonban soha senkinek sem sikerült bebizonyítania. Sehol nem lehet utána járni, vagy megbizonyosodni ezen információ hitelességéről. A későbbi nyomozás során újabb érdekességek láttak napvilágot.

1983-ban egy Teresa Fidalgo nevű lány szenvedett halálos balesetet azon az útszakaszon, ahol a felvétel is készült.

Állítólag Teresa szelleme azóta időnként felbukkan kísérteni az éjszakában az utak mentén. Ennek hatására sorra születtek az elméletek a sintrai szellemlány kapcsán, melyek közül az egyik legnépszerűbb úgy hangzott, hogy a videó nem más, mint egy reprodukció, az eredetit a portugál rendőrség archívumában őrzik.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek


Megtekintések száma: 25313





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet