Tériszonyosoknak nem ajánlott: Íme, itt a világ legdurvább építkezésének képei!

2016. november 12., szombat




Talán még azok is meg fognak rökönyödni egy kicsit a képeken, akik bírják a magasságot. Bámulatos képek arról, hogyan építették a Shifou derekán végigfutó gyalogutat.

A kínai munkások nagyon is bátor emberek. És nem mellesleg valószínű, hogy sokkal kevesebben félnek közöttük a magasságtól, legalábbis az alábbi képeket elnézegetve nem vennénk rá mérget, hogy egyáltalán találnánk közöttük olyanokat, akik tériszonyban szenvednének.

De miről is van szó, és miért, és pontosan mit építettek meg ennyire veszélyes körülmények között, ekkora magasságban?

Nos, a Hunan tartományban létezik egy hegy, ami Shifounak hívnak. Ennek a hegynek a derekén szerettek volna egy gyalogutat, egy úgynevezett hegyi ösvényt kialakítani, ami egyszerre látványos, ámde biztonságos.

A 3 kilométeres, üveglapokkal ellátott gyalogút ma az egyik leghosszabb ilyen út Kínában.

Az üveglapok tudatos választás eredményei. Így kívántak még többet mutatni a tájból, de nem titkolt cél volt az is, hogy alaposan ráijesszenek a tériszonyos embereke, már ha egyáltalán felmerészkedik valaki olyan állapotban egy ilyen helyre.

Figyelemreméltó, hogyan ezek a kínai építőmunkások sokszor a halált megvetve dacolnak az érdekes és csöppet sem veszélytelen munkakörülményekkel, és úgy végzik a dolgukat, mintha csak a saját hátsókertjük kinti teraszán dolgozgatnának.

Pedig itt egyetlen rossz lépés is végzetes lehet, mégsem számoltak be még csak apróbb balesetről sem az építkezés során.

Jól látható, hogy először egy fából és deszkákból álló piciny és keskeny utat építenek meg, majd ezután a kiépített út fölött kezdik el összerakni az egyes paneleket betonból, vasakból és üvegből.

Mi csak remélni merjük, hogy a kínai mesteremberek alaposak és precízek voltak az építéskor, és nem végeztek hanyagmunkát, mely annyira jellemző idehaza az építőipar egyes szegleteire.

Ha valaki arra jár, feltétlen látogassa meg Shifou látványos és meseszép vidékét. A környék nem csak a különleges hegyi út miatt érdekes, hanem azért, mert a táj gyönyörű, a helyiek kedvesek és vendégszeretőek, a levegő pedig tisztább, mint Kínában bárhol máshol nagy általánosságban.

Érdemes akkor is ellátogatnunk ide, ha tériszonyunk van. Sokan számolnak be ugyanis arról, hogy ide ellátogatva, a hegyi úton lassan végiglépkedve sikerült egy életre leküzdeniük magassággal kapcsolatos félelmeiket.

érdekes érdekesség különleges helyek


Megtekintések száma: 95710





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet