​Térkép: ezekben a nagyvárosban nőhet a vírusfertőzések száma a szennyvíz alapján

2020. szeptember 17., csütörtök




A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint.

A 37. héten végzett szennyvízvizsgálatok alapján Budapesten, valamint több nagyvárosban is emelkedett az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

A vizsgálatok szerint Székesfehérváron, Budapest északi-, déli és központi területein, Miskolcon, Szolnokon, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjánban és Győrben is növekedő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében.

Az NNK szerint

a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Fontos hangsúlyozni, hogy a módszer a behurcolt eseteket és az egyedi gócokat nem méri, tehát az eredmények arra utalnak, hogy az ország nagyobb részén megindult a közösségi terjedés.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása - írják az oldalon.


Megtekintések száma: 146443





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet