Termőföldjei kiárusítására utasítja Ukrajnát az IMF és a Világbank - mi jövünk?

2018. május 17., csütörtök




Magyarország teljes legyalulása zajlik?

Úgy tűnik, Magyarország, és a többi nemzetállam ellehetetlenítése tovább zajlik.

Az ellenünk és a kelet-európai régi ellen folyó harcba Brüsszel mellett már az IMF is beszállt.

Rájöttek ugyanis, hogy piszkos gazdasági módszerekkel képesek lehetnek belülről ellehetetleníteni az országokat, és olyan csődbe vinni azokat, melyek kihatnak rájuk, és belülről semmisítik meg őket.

És ez még csak a kezdet, hamarosan mi jövünk!

Ukrajnában ma 1000-1500 dollárba kerül egyhektárnyi földterület, ám a Világbank képviselője szerint ez az ár akár a háromszorosára is nőhetne, ha a parlament végre feloldaná a földeladási moratóriumot.

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) megkötött paktum alapján erre még 2017 folyamán sort kellett volna keríteni, de helyette a kijevi törvényhozás tavaly decemberben egy évvel ismét elhalasztotta a tiltást. 

Jövőre Ukrajnában államfői és törvényhozási választások következnek, így aligha lesz kellő politikai akarat arra, hogy januártól megnyissák a földpiacot.

Kahkonen szerint a földértékesítés korlátozása gátat szab az egész ukrán gazdaság fejlődésének, holott épp az agrárszektor indíthatná be az erőteljes növekedést, miután az EU-ba irányuló ukrán export java részét a mezőgazdaság biztosítja.

A világbanki vezető azt is hangsúlyozta, hogy a földpiac liberalizálása vélhetőleg bizonyos külföldi pénzcsapokat is megnyithatna Kijev számára (elsősorban az IMF hitelprogramjának folytatására és a Világbank fejlesztési célú kölcsöneire gondolhatott).

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a mintegy 6,9 millió ukrán földtulajdonos – majdnem minden hatodik állampolgár rendelkezik valamennyi földdel – egész Európában a legkisebb bérleti díjat kapja földjeiért, noha az ukrán termőtalaj az egyik legjobb minőségű az egész földrészen

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség magyarország politika menekültek gazdaság brüsszel euórpa


Megtekintések száma: 15458





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet