Terrorizmus Európában: elkezdődött a civilizációk háborúja Nógrádi György szerint

2017. június 19., hétfő




A biztonságpolitikai szakértő szerint komoly a baj, és ez már háború.

Iszlámgyűlölet is vezérelhette azt a férfit, aki Londonban ismét a tömegbe hajtott, pont egy mecset közelében a Finsbury Parkban.

A helyszínen ugyanis muszlim gyalogosok voltak. Egy ember meghalt, és tíznél is több sérült van.

Ez idén már a harmadik gázolásos támadás, mely Londonban történt. Azonban ez mégis más. Más, mert ez egy válaszlépés is lehetett sokak szerint. Ez egyelőre ugyan csak feltételezés, de Nógrádi György biztonságpolitika szakértő szerint az egész olyan, mintha egyfajta revans lenne.

Az embereknek Londonban és az Unióban mindenhol kezd elege lenni a terrorból, és abból, hogy folyamatosan veszélyhelyzet van az utcákon.

Éppen ezért egyre inkább a forráspontig fajulhatnak az indulatok, és akár egy egyész kontinensre kiterjedő "polgárháború" is kirobbanhat.

A mostani tömegbehajtás egyetlen fontos kulcsmomentuma, hogy az elkövető nem muszlim, és azt kiabálta a helyszínen, hogy végezni akar mindem muszlimmal. Ez egy olyan ellentámadás lehetett tehát, mely a társadalom egy morbid, a terrorizmusra adott válasza.

"A társadalom immunreakciója" - fogták fel néhányan, kicsit szélsőséges hangnemben.

Sokan már régóta tartottak attól, hogy a folyamatos terrorfenyegetettség hatására a polgárok is elkezdenek majd radikalizálódni, látván, hogy a hatóságok, és a titkosszolgálatok nem tudják őket megvédeni a merényletektől.

A 47 éves Darren Osborne Cardiffben élt, mielőtt úgy döntött, elég...

Az ilyen válaszlépések egyre gyakoribbak lettek, és elmondható, hogyha ez tényleg így van, akkor ezzel a merénylettel megkezdődött a civilizációk háborúja.

Egy támadás ugyanis ettől kezdve egy ellentámadást szül.

A válaszok tehát elkezdődtek, és egyértelműen egy polgárháborúba vezethetnek, ha nem lehet ezeket az indulatokat a társadalomból valahogy "elvezetni".

Túlságosan nagy a tolerancia a nyugat részéről az iszlám és az iszlamista bevándorlókkal szemben. A kormányoknak talán ideje lenne tényleg felülvizsgálni a terror elleni eszközeiket, és azok hatékonyságát, és nagyon sürgősen leváltani az egész Európai Uniós vezetést.

A mostani EU vezetőknek ugyanis kulcsszerepük volt az elmúlt években abban, hogy idáig fajulhatott a helyzet.

Szokták mondani, hogy előbb utóbb a nép a kezébe veszi a dolgokat ha a politikusok magasan tesznek rájuk.

Így a jelenleg egyre inkább fortyogó indulatokban, és az esetlegesen kirobbanó háborúban is ugyanúgy érintettek. gyakorlatilag az ő kezükön szárad minden, a terror és az iszlám következtében megölt európai polgár vére.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika terrorizmus terror terrortámadás


Megtekintések száma: 177354





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet