Terrortámadás történt az egyik legjobb közbiztonságú helyen?

2017. június 22., csütörtök
Ha a legbiztonságosabb hely is elesik, akkor van még remény?

Megdöbbentő hírről számoltak be nemrég a külföldi nagyobb hírportálok, és az Origo.

A franciaországi Lot-et-Garonne megyében található faliban, Laroque-Timbautban történt a megdöbbentő terrortámadás.

Ez a hely arról lett híres az elmúlt évtizedekben, hogy az egyik legjobb közbiztonsággal rendelkező hely Franciaországban, de Európai viszonylatban is igen kiemelkedő... volt EDDIG.

Vasárnap este ugyanis egy borzalmas terrortámadás történt, melynek részletei csak nemrég láttak napvilágot.

A faluban este 9-kor a traktorján ült egy 56 éves földműves. A traktor elé állt váratlanul két férfi, a földműves leszállt a traktorról, hogy megtudja, mit akarnak.

Allah Akbar! - kiáltották, és össze-vissza szurkálta az egyikük.Egy másik földműves látta a támadást, odarohant, erre a késelő és a barátja megijedt és elmenekült. Nemsokára mindkettejüket elfogták.

A legtöbb ottani lap, köztük a helyi újság is minden kétséget kizáróan megerősítette, hogy terrortámadásról van szó, minrt az indítékok egyértelműek, és az elkövetés jellege is ezt egyértelműsíti.

Ráadásul az is kiderült, hogy az egyik támadó nyilvántartott radikális muszlim. Amikor bevitték tavaly nyáron a rendőrségre, az Iszlám Államot éltette és zavaros, dzsihadista szövegeket mormolt.

A kérdés az eset kapcsán egyértelmű: mi lesz Európával, ha az egyik legbiztonságosabb helyen, egy kiemelkedő közbiztonsággal rendelkező faluban - ahol senki sem gondolta hogy ilyen megtörténhet - is megjelenik a terror?

Mi lesz veled Európa?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes terror terrortámadás


Megtekintések száma: 143764

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet