Tesla elhallgatott találmányai: ezért lehetetlenítették el a géniusz feltalálót

2021. április 7., szerda
Nikola Tesla talán a valaha élt legnagyobb és egyben legmegosztóbb feltaláló volt aki a múlt századokba visszatekintve a Földön élt.

Megosztó személyisége furcsa életéből és múltjából fakad.

És azokból a titkokból, melyekre rájött, és melyek egészen fiatalon megpecsételték a sorsát.

Találmányaival ugyanis számtalan esetben nagy pénzemberek tyúkszemére lépett...

Kutatóként, laboratóriumi munkáihoz, kísérleteihez szüksége volt a pénzre. Családja nem volt, szeretett egyedül élni és alkotni.

Élete során többször is támogatták munkásságát, egyik fő támogatója George Westinghouse volt, aki fantáziát látott Tesla találmányaiban, és havi kétezer dolláros fizetésért alkalmazta.

Tesla felfedezései tették lehetővé, hogy más kutatók olyan berendezéseket készítsenek, amelyek meghozták számukra a Nobel-díjat, bár ő maga sosem kapta meg az elismerést.

Az 1922-as évektől kezdve már nem adott be szabadalmat, visszavonultan, anyagilag nehéz helyzetben élt. A második világháború elején jelentkezett a hadügyminisztériumnál, hogy négy találmányát felajánlja, de a hadsereg akkor nem volt kíváncsi rá.

Élete során semmilyen tudományos folyóiratban nem publikált, inkább szabadalmakat készített és előadásokat tartott. Jóval megelőzte kortársai gondolkodását, ezért nehezen illesztették be az akkori értékrendbe.

Hitt abban, hogy létezik élet más bolygókon, és hogy lehetséges velük kommunikálni.ű

Tesla régóta dédelgetett álma volt egy üzemanyag nélküli motor terve, ami fölöslegessé tett volna erőművet, hálózatot egyaránt. Valójában olyan motorra gondolt, amelyik képes üzemanyagként hasznosítani az anyagnak azokat a formáit, amelyek a közönséges földi körülmények között mindenütt jelen vannak.

Egyes források szerint ilyen motort Tesla sohasem mutatott be a nyilvánosság előtt, de sokszor nyilatkozta a sajtóban, hogy a feladatot lényegében megoldotta, tehát csak elméleti síkon tudta, hogy hogyan lehet megvalósítani egy ilyen motort.

A mai napig nem tudni, hogy ez ténylegesen így volt-e, vagy szándékosan vitte a sírba később a titkot, esetleg a hadsereg, vagy az olajlobbi tetet rá a kezét, és tüntette el nyomtalanul...

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 139735

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet