​Tilos lesz közterületen alkoholt fogyasztani augusztustól

2020. július 19., vasárnap




A polgármester így tenné biztonságosabbá és élhetőbbé a várost.

Megszavazta a siófoki önkormányzat, hogy augusztus 1-től az egész városban betiltsák a közterületi alkoholfogyasztást — írja a 24.hu az önkormányzat honlapjára hivatkozva. Este 10 és hajnal 6 óra között az éjjel-nappali boltokban sem lehet majd alkoholt kapni.

A tiltás a strandok és a vendéglátóhelyek területére nem vonatkozik.

Megszavazták emellett azt is, hogy július 17-től augusztus 30-ig ismét rendezvényterületté nyilvánítják a Petőfi sétányt, ennek köszönhetően áteresztő pontokat alakítanak ki és biztonsági őröket is alkalmazhatnak.

A javaslatot a független polgármester, Lengyel Róbert terjesztette be néhány héttel ezelőtt.

Az előterjesztést még július elején nyújtotta be a független polgármester, Lengyel Róbert, aki azzal indokolta a lépést, hogy a város biztonságosabbá, nyáron is élhetőbbé tételét célozná meg javaslataival.

Akkor így indokolta a lépést:

"Próbáljuk elérni azt, hogy se a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, se pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, ne vedeljenek következmények nélkül a közterületeinken

Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva."

Lengyel a testületi ülésen úgy fogalmazott, „helyzet van Siófokon és addig kell reagálnunk, amíg még tudunk. Csak egy hétvégén hat garázda, verekedéses bűncselekmény történt. A közterületi alkoholfogyasztás és az éjszakai alkoholárusítás stopja, a sétány őrzése – sokkal élhetőbbé válhat a város a nyáréjszakákon is” – írja a Siófoki Hírek.

Az ülésen szintén felszólaló városi rendőrkapitány, Bene Zsolt szerint „a vírushelyzet után eddig nem tapasztalt agresszivitással engedik ki a gőzt sokan... Elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények; jellemző az ittasság, sok a sérüléssel járó cselekmény”.

Az új rendeletet óriásplakátokon és kisebb hirdetőtáblákon is reklámozzák majd.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 19773





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet