Tiltott tudomány? - 5 tudós akik rejtélyes körülmények között haltak meg!

2016. július 30., szombat
1982-től 1990-ig legalább 25 tudós vesztette életét rejtélyes, megmagyarázhatatlan körülmények között, akik az amerikai titkos lézerfegyver programhoz voltak köthetőek.  David Kellyt feltehetően az iraki háború szándékos kirobbantásáról szóló kiszivárogtatása miatt tette el láb alól az MI6. 3 sarkköri kutató feltehetőleg azért halt meg, mert keresztbe akartak tenni az olajipari vállalatoknak. Egy tudós pedig olyat látott a déli sarkon, amit nem lett volna szabad. 5 rejtélyes haláleset, mely felveti az árnykormányok, háttérhatalmak, és érdekeltségeik létezését.

Az amerikai lézerfegyver program, és 25 tudós rejtélyes öngyilkossága

1982-től 1990-ig legalább 25 tudós vesztette életét rejtélyes, megmagyarázhatatlan körülmények között, mialatt a GEC Marconi komplexumban dolgoztak.

A céget, mely a komplexumot működtette és felügyelte, többször is kapcsolatba hozták az amerikai lézerfegyver programmal, mely egy szupererős lézerfegyver rendszer kifejlesztését célozta meg, valamint egy a bolygó köré vonható globális rakétapajzsot.

Bár a legtöbb haláleset látszólag öngyilkosságnak tűnt, a halottak semmilyen esetben nem hagytak hátra búcsúlevelet, ahogyan egy öngyilkosságnál szokás.

lezerfegyver

Egy ízben az egyik áldozat lefejezte saját magát - nagy talán, hogy ez hogyan történhetett meg - míg egy másik delikvens hurkot kötött a nyakába, és "felakasztotta magát" miközben autót vezetett...

Sok apróbb jel utal arra, hogy ezek a halálesetek nem balesetek és öngyilkosságok voltak, hanem gyilkosságok. Nem egy esetben ugyanis rejtélyesek voltak a halálozások körülményei, ami indokolta volna a nyomozást, ennek ellenére szinte semelyik esetben sem végeztek boncolást.

Felmerült, hogy az orosz titkosszolgálat játszhatott közre a 25 tudós megölésében, akik az amerikai lézerfegyver programról akartak információkat szerezni minden áron.

Az Oroszok mindig is kémkedtek az amerikai haditechnológia iránt, és tényleg bármit megtettek volna, hogy tervrajzokhoz, szigorúan titkosított dokumentumokhoz jussanak.lezeres-legvedelem

A tudósok mind rájöttek a kémkedésekre, sok esetben saját kollégáikról lehetett szó, ezért eltették őket láb alól. Több jelentés is arra utal, hogy az egyes áldozatokhoz köthető személyeknek később nyoma veszett, és eltávoztak a kutatásból ismeretlen helyre.

Mások úgy vélik, hogy ezt a 25 tudóst a saját kormányuk, azaz az amerikai kormány tette el láb alól, mert beszélni akartak a titokban folyó lézerfegyver programról.

Az iraki háború mögött álló igazi okok

2003-ban David Kelly - aki a maga nemében nem teljesen volt tudós, de mindenképp a fegyverek egyik legjobb akkori szakértője - azzal a kiszivárogtatott információval állt ki a sajtó elé, hogy biztos forrásai vannak arra vonatkozóan, hogy a Britek titkosszolgálata hamis információkkal rendelkezett - talán szándékosan - Irakról, ezért következett be végül az amerikaiak hadi fellépése Irak ellen.

david-kelly David Kelly

Később az egykori fegyverszakértője máig tisztázatlan körülmények között vesztette életét. Míg

a hivatalos magyarázat szerint 2003 júliusában öngyilkos lett az oxfordshire-i otthona melletti erdőben,

addig időről időre napvilágra kerülnek olyan információk, melyek szerint David Kellyt annak idején valaki vagy valakik egyszerűen eltették láb alól.

Úgy tartják: ő volt a forrása annak a BBC-tudósításnak, mely szerint Blairék hazudtak, amikor az iraki biológiai és vegyifegyver-program kapcsán „azonnali és súlyos fenyegetésről” beszéltek.

A riport szerint a kormány szándékosan túlozta el az Irak jelentette fenyegetést, így akarván meggyőzni a közvéleményt a Szaddám Huszein megdöntésére irányuló katonai akció, valamint az abban való brit részvétel jogosságáról.


david-kelly-2 Dr David Halpin azon orvosok csoportjának egyik tagja volt, akik azonnali hatállyal követelték, hogy újravizsgálják David Kelly halálának tisztázatlan körülményeit

David Kelly két nappal azután halt meg, hogy megjelent az iraki hírszerzési üggyel foglalkozó parlamenti különbizottság nyilvános ülésén. Halála máig tisztázatlan, de sokan az oroszokat sejtik itt is a dolgok mögött, de még többen vélekednek úgy, hogy az MI6 állhatott a háttérben a szivárogtatási botrány miatt.

Az akkori vizsgálatok szerint Kelly egy marék gyógyszert vett be, majd egy életlen kerti késsel elvágta a bal csuklóját. Everett szerint azonban bár az öngyilkosság ezen módjával sok vért veszíthetett volna, ám annak mégsem kellett volna végzetesnek lennie. Ráadásul a késen nem találták meg az ujjlenyomatát. De akkor hogy fogta meg, és vágta el saját csuklóját...

Az Anthrax Enigma, avagy a rejtélyes körülmények között eltűnt víruskutató

Don Wiley volt az egyik leghíresebb víruskutató és emberi immunrendszer szakértő, ám váratlanul eltűnt 2001-ben, raádásul mindezt az amerikai anthrax - lépfene- támadások idején tette. Sokan felfigyeltek eme szokatlan egybeesésre, és eltűnését nem tulajdonították a véletlen művének.

lepfene-virus

Az általa bérelt autót azóta megtalálták a Mississippi egyik hídján. Az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban volt, az üzemanyagtartály tele volt töltve - jelentette a helyi sajtó.

don-wileyAz 57 éves Wiley, a Harvard egyetem biokémikusa, biofizikusa, a Howard Hughes Intézet kutatója szakmai konferenciára érkezett Memphisbe. A tudós az Ebolán kívül kutatta az AIDS betegséget okozó HIV-vírust és több más halálos betegség kórokozóját is.

Sokan arra gondoltak, hogy bio-terroristák rabolták el, és kényszerítették lépfenével fertőzött posta levelek és csomagok készítésére, ugyanis ebben az időben érkeztek mindenfelé Amerika-szerte lépfenével fertőzött borítékok.

Testét azonban 40 nappal később megtalálták, méghozzá 483 kilométerrel arrébb...

Az esetet balesetnek titulálták, és a hatóságok szerint egy széllökés fújhatta le a hídról az autót, majd a tudós testét a víz elsodorta magával.

Nemsokkal halála után azonban szintén érdekes egybeesésként egy másik anthrax kutató, Vladimir Pasechnik is elhunyt, éppen azt követően, hogy átadta információit és kutatási anyagát az amerikai kormánynak.

Rodney Marks rejtélyes halála

Rodney Marks egy tehetséges ausztrál asztrofizikus volt, akit váratlanul utolért a halál a Scott Amundsen sarkköri kutatóállomáson.

Ez egy antarktiszi kutatóbázis volt, melyet az Amerikai Nemzeti Tudományos Alapítvány pénzelt és felügyelt, valamint az Amerikai Védelmi Minisztérium egyik embere.

Holttestét állítólag 6 hónapig tárolták a halála után a bázison, mire kiadták a családnak és a hivatalos szerveknek. halálát természetesnek titulálták, azonban

egy későbbi boncolás során, amit már hazájában végeztek el, azt állították, hogy Rodney-t megmérgezték méghozzá halálos mennyiségű metanollal.

Mind a mai napig nem tudni, pontosan ki lehetett a gyilkosa, vagy hogy hogyan és miként történhetett ez az egész incidens, vagy szándékos mérgezés. Vannak, akik szerint egy balul elsült tréfa lehetett, míg mások úgy vélik, hogy valami olyat talált vagy látott, amit nem lenne szabad, ráadásul beszélni is akart róla másnak, ezért kellett meghalnia.

3 kutató titokzatos halála

2013-ban egy cambridge-i professzor azt állította, hogy három korábban elhunyt szintén az Antarktiszon dolgozó kutató halálát nem baleset okozta, mint ahogyan azt korábban gondolták, hanem szándékos emberölés.

Mindhárom férfit rejtélyes körülmények között érte a halál. Egy leesett a lépcsőn a hivatalos verzió szerint, a másikat egy villám csapta agyon, míg a harmadikat elütötte egy kamion.

olajkitermeles

Nem éppen szokványos halálnemek. A kutatókat ugyan nem a jeges kontinensen érte a halál, de haláluk kellően rejtélyes volt ahhoz, hogy külön foglalkozni kezdjenek velük az emberek.

Peter Wadhamst, aki ezt az egészet állította, nemsokkal később egy kamion szándékosan el akarta gázolni. Természetesen a kamion és vezetője sohasem került elő.


peter-wadhams-professzor Peter Wadhams professzor

Azt beszélik, hogy a 3 kutatót az olajipari érdekeltségek tehették el láb alól, vagy maga az amerikai kormány, mert valami olyasmit talált, vagy látott a jég alatt az Antarktiszon kutatva, amit nem kellett volna neki.

megmagyarázhatatlan összeesküvés bűnügy eltitkolt tények megoldatlan ügyek


Megtekintések száma: 58082

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet