Titanic: nincs többé, végveszélyben van a hajóroncs!

2018. április 8., vasárnap
Sok tudós és szakember szerint már menthetetlen. Összeomlóban van, a legfrissebb jelentések szerint számos új repedés és deformálódás jelent meg a vas szerkezeten! KÉPEK!

A Titanic elsüllyedésekor egyszerre lett a világ legnagyobb valaha elsüllyedt hajója, és a sors nagy fintora a történelemben.

Az álmok hajóját ugyanis elsüllyeszthetetlen óceánjáróként hirdették, mégis első útján a tengerbe veszett.

Több évtized kellett hozzá, hogy újra táleljenek a hajó roncsára.

Már akkor látni lehetett a roncson, hogy erősen korrodálódik, ám akkor még senki sem sejtette, hogy néhány évtized múlva mág végveszélyben lesz.

Jelenleg pedig éppen ez a helyzet. A Titanic roncsa ugyanis az összeomlás szélén áll...

Az elmúlt években rendre elkezdtek a tartóoszlopok és a vasszerkezet torzulni. Repedések, törések jelentek meg a hajó oldalán és alján.

A roncsba beküldeni bármilyen szerkezetet azt a veszélyt vonná magával, hogy a hajó valamelyik részének ütközve kártyavárként omlasztaná össze az egészet.Ez már rég nem elméleti probléma. Korábban még egy évtizdet jósoltak a roncsnak, a friss jelentések pedig mindössze éveket. A legújabb szimulációk szerint pedig akár már holnap összeomolhat az egész.

Ha ez megtörténik, onnantól kezdve már nem lehet újabb kutatásokat végezni, és az eddig feltárt információk alapján kell rekonstruálni a Titaniccal kapcsolatos dolgokat.

Egy új korszak fog kezdődni a Titanic kutatásban, mivel az összeomláskor a roncs egyszerűen szét fog mállani.

Az egész egy vasevő baktérium miatt történik, amit ráadásul a titanicae néven a hajóról neveztek el, mivel a roncsok között fedezték fel. Ez felelős azért, hogy jelentősen meggyengült a fémszerkezet, és a hajót elkezdte drasztikus mértékben enni az idő.

Hogy mikor fog összeomlani? Senki sem tudja...

Talán a jövő héten, talán holnap...

De mivel nincs folyamatos megfigyelés alatt a roncs, az is lehet, hogy ezekben a percekben omlik össze, vagy már meg is történt...

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség történelem titanic


Megtekintések száma: 22114

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet