Titkos kísérlet okozhatta a Tunguzkai robbanást?

2017. április 1., szombat




A mai napig nem tisztázott, mi történhetett Tunguzka felett az atmoszférában. Egyesek szerint még a híres feltaláló, Nikola Tesla keze is benne lehet a dologban, másik szerint egy nukleáris töltet robbant fel a levegőben.

A tunguzkai események a világ legnagyobb rejtélyei között vannak, mert a mai napig nem tudni, hogy mi okozta azt az egyes források szerint több TNT töltetnek is megfelelő robbanást, mely egy egész erdőt letarolt, és hatalmas robbanást generált a légkörben.

A tunguzkai esemény, 1908. június 30.-án, reggel 7 óra 13-kor, Szibéria középső részén történt. Alsó-Tunguzka és a Léna folyók között a légkörbe lépett egy azonosítatlan objektum, majd tűzgömbbé vált, és még a légkörben felrobbant.

A kataklizma pusztító ereje páratlan volt. Egy egész erdőt letarolt, a fáit kidöntötte, és állítólag hatalmas krátert is csinált a földben, de erről megoszlanak a vélemények.

Sokak szerint a helyszínen található Cheko tó valójában a meteorit által ütött lyuk lehet, már ha valóban meteorit volt felelős a Tunguzkai eseményekért, mert ebben sincs konszenzus a dologban.

A rejtély kapcsán ugyanis számtalan különféle elmélet látott napvilágot. Voltak olyan hangok is, amik azt mondták, hogy idegenek szállhattak alá az atmoszféra felsőbb rétegéből, majd váratlanul felrobbant az űrhajójuk.

A földre hulló roncsokat pedig a kiérkező orosz titkosszolgálatok takarították el rohamtempóban.

Ez esetben is találniuk kellett volna a kutatóknak különleges fémdarabkákat, kivéve akkor, ha a helyi erők és titkosszolgálatok még idő előtt kiértek, és eltakarították az összes nyomot, mint annak idején később 1947-ben Roswellnél.

Egy másik elmélet Nikola Teslát hozza be a képbe. Tesla ugyanis meg volt róla győződve, hogy nagy energiákkal a légkörben különféle energia kisüléseket robbanásokat lehet előidézni.

A Tesla tornyokat össze lehetett volna kapcsolni egy nagy kerek egész hálózattá, mely képes lehetett volna ingyen energiát előállítani az ionoszféra folyamatait felhasználva.

Ő állított elő a technika történetében először olyan intenzív nagyfrekvenciájú elektromágneses teret, amelyben a katódsugár csövek maguktól is elkezdtek világítani.

Az általa kifejlesztett technológiák egy részét fel lehetett volna fegyverként is használni, és talán fel is használták ily módon különféle kísérletek során.

A tunguzkai kataklizma ereje 10-15 megatonna TNT-vel lehetett egyenértékű. Ilyen erőt pedig Tesla ki tudott termelni, létre tudott volna hozni energia kisülésekkel, és azok egyetlen pontra való fókuszálásával.

A mai napig nem tudni, hogy milyen technológiák lehettek birtokában, mert ezen technológiák egy részét magával vitet a sírba. Hogy micsoda lehetett az, ami az atmoszférában ekkora robbanást okozott, valószínűleg sohasem fog kiderülni.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés tesla nikola tesla


Megtekintések száma: 22625





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet