Titkos kísérlet okozhatta a Tunguzkai robbanást?

2017. április 1., szombat
A mai napig nem tisztázott, mi történhetett Tunguzka felett az atmoszférában. Egyesek szerint még a híres feltaláló, Nikola Tesla keze is benne lehet a dologban, másik szerint egy nukleáris töltet robbant fel a levegőben.

A tunguzkai események a világ legnagyobb rejtélyei között vannak, mert a mai napig nem tudni, hogy mi okozta azt az egyes források szerint több TNT töltetnek is megfelelő robbanást, mely egy egész erdőt letarolt, és hatalmas robbanást generált a légkörben.

A tunguzkai esemény, 1908. június 30.-án, reggel 7 óra 13-kor, Szibéria középső részén történt. Alsó-Tunguzka és a Léna folyók között a légkörbe lépett egy azonosítatlan objektum, majd tűzgömbbé vált, és még a légkörben felrobbant.

A kataklizma pusztító ereje páratlan volt. Egy egész erdőt letarolt, a fáit kidöntötte, és állítólag hatalmas krátert is csinált a földben, de erről megoszlanak a vélemények.

Sokak szerint a helyszínen található Cheko tó valójában a meteorit által ütött lyuk lehet, már ha valóban meteorit volt felelős a Tunguzkai eseményekért, mert ebben sincs konszenzus a dologban.

A rejtély kapcsán ugyanis számtalan különféle elmélet látott napvilágot. Voltak olyan hangok is, amik azt mondták, hogy idegenek szállhattak alá az atmoszféra felsőbb rétegéből, majd váratlanul felrobbant az űrhajójuk.A földre hulló roncsokat pedig a kiérkező orosz titkosszolgálatok takarították el rohamtempóban.

Ez esetben is találniuk kellett volna a kutatóknak különleges fémdarabkákat, kivéve akkor, ha a helyi erők és titkosszolgálatok még idő előtt kiértek, és eltakarították az összes nyomot, mint annak idején később 1947-ben Roswellnél.

Egy másik elmélet Nikola Teslát hozza be a képbe. Tesla ugyanis meg volt róla győződve, hogy nagy energiákkal a légkörben különféle energia kisüléseket robbanásokat lehet előidézni.

A Tesla tornyokat össze lehetett volna kapcsolni egy nagy kerek egész hálózattá, mely képes lehetett volna ingyen energiát előállítani az ionoszféra folyamatait felhasználva.

Ő állított elő a technika történetében először olyan intenzív nagyfrekvenciájú elektromágneses teret, amelyben a katódsugár csövek maguktól is elkezdtek világítani.

Az általa kifejlesztett technológiák egy részét fel lehetett volna fegyverként is használni, és talán fel is használták ily módon különféle kísérletek során.

A tunguzkai kataklizma ereje 10-15 megatonna TNT-vel lehetett egyenértékű. Ilyen erőt pedig Tesla ki tudott termelni, létre tudott volna hozni energia kisülésekkel, és azok egyetlen pontra való fókuszálásával.

A mai napig nem tudni, hogy milyen technológiák lehettek birtokában, mert ezen technológiák egy részét magával vitet a sírba. Hogy micsoda lehetett az, ami az atmoszférában ekkora robbanást okozott, valószínűleg sohasem fog kiderülni.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés tesla nikola tesla


Megtekintések száma: 18207

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet